Selde ağır bilanço 4 ölü

Selde ağır bilanço 4 ölü
Reklam Bloğu
Yayınlama: 20.11.2023
97
A+
A-

Batman’da aşırı yağışlar 2006 yılının ardından bir kez daha faciaya neden oldu. Önceki gece yaşanan şiddetli yağışın ardından 7 kişilik ailenin yaşadığı ev çöktü. Anne ve 3 çocuğu yaşamını yitirirdi.

KENT SULARA TESLİM

Özellikle bölgede etkili olan şiddetli yağış Batman’da can aldı. 2006 yılında yaşanan ve 11 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin ardından önceki gece yaşanan sel felaketinde yine can kayıpları yaşandı. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısından sonra şiddetini arttıran yağmur kenti adeta esir aldı. Bir çok mahalle sel sularına teslim olurken, gece boyunca kentin çeşitli noktalarından itfaiye ve AFAD’a yüzlerce ihbar yağdı. Seyitler, 19 Mayıs, Karşıyaka, Çay mahallesi, Bağlar, Bahçelievler, Çamlıca, Meydan mahalleleri başta olmak üzere bir çok mahallede ev ve işyerlerini sel suları bastı. Caddeler trafiğe kapanırken  bir çok araç sel sularına kapıldı. Gece geç saatlerde seyitler mahallesinden acı haber geldi. 7 kişilik Güner ailesinin yaşadığı tek katlı ev sel sularına dayanamayarak çöktü. Göçük altında kalan ve sel sularına kapılan 54 yaşındaki  Lalihan Güner, 1 yaşındaki A. Güner, 5 yaşındaki İ. Güner ve 9 yaşındaki B. Güner yaşamını yitirdi.

Batman’ı adeta göl alanına çeviren aşırı yağışlarla araçları da önüne alarak metrelerce sürükledi.  Yağışlarla birlikte  yüzlerce noktada bodrum ve zemin  katlardaki işyerlerinde de maddi zararlar yaşandı. Günün aydınlanmasının ardından işyerlerine gelen bir çok işyeri sahibi işyerlerindeki suları boşaltmaya başladı. Önceki gece etkili olan ve can ile mal kaybına neden olan felaketin ardından Batman’da 1 günlük eğitim ve öğretime ara verildi.

”ACIMIZ BÜYÜK”

Batman Valisi  ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, yaşanan felaketin ardından yağışların etkili olan bölgelerde incelemelerde bulundu. Selin vurduğu alanlarda incelemelerde bulunan Vali Canalp, “Acımız büyük” dedi.   Bir anne ve 3 çocuğun yaşamını yitirdiği bölgede incelemelerde bulunan Vali Canalp, acılı ailenin aşırı yağıştan etkilenen ve yıkılan ev hakkında bilgiler aldı. Vatandaşları dinleyen Batman Valisi Ekrem Canalp, beraberinde Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile birlikte hayatlarını kaybeden vatandaşların cenaze törenine katıldı. Batman Valiliği sayfasında da taziye mesajını bildiren Vali Canalp, “Acımız büyük, 19.11. 2023 tarihinde ilimiz genelinde etkili olan sağanak yağışa bağlı olarak meydana gelen sel felaketinde yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, yaşamını yitiren kıymetli hemşehrilerimize de Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve necip milletimize sabırlar dileriz” dedi.

NASIROĞLU SEL BÖLGESİNDEYDİ

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve Vali Ekrem Canalp, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Selde hayatını kaybeden Güner ailesinin cenazesine katılan Milletvekili Nasıroğlu, acılı aileye başsağlığı temennisinde bulundu. Sel bölgesinde gazetecilere konuşan Milletvekili Nasıroğlu, “Valimiz sayın Ekrem Canalp ile birlikte selden etkilenen bölgelere gittik. Su taşması sonucu ev ve iş yerlerinin su baskınına uğradığı yerleri yerinde görüp inceledik. Selden etkilenen vatandaşlarımız  ve esnafımızın sıkıntılarını dinledik, afetin etkilerini ortadan kaldırmak adına bölgede hummalı bir çalışma var. Selden etkilenen  vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Rabb’im, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” ifadelerini kullandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.