Şehir ve insan

Yayınlama: 04.09.2024
131
A+
A-

Batman da yillar once Antalya’ya yerleşen Batman’da çocukluk döneml çamurlu sokaklarda gezinerek Hūrriyet mahallesinde okul sonrasi ya Mehtap ya da Raman sinemalarinda Yilmaz Gūney filimlerini izlerdi. En būyūk tutkusu ise teksas , tomiks , mandireke., zagor cizgi romanlarini okuyarak ….Dūş dūnyasinda yaşamla mucadele edinme yetisini daha o yaşlarda yūreğine ekmisti.
Yillar yillar sonra Antalya otogarinda Siirt Petrol turizim sektörūnde hatirı sayilir çevresinde sevilen bir sima yani Sabri Taş’in profilini bu hafta köşede konuk edildi.

Sabri Taş ( Ulaşim ve Servis Hareket Koordinatörū )
Duygularını kısaca şöyle aktarıyor.
“Yaşamın her alanında insanlar birbirine yardımcı olsalar yaşam daha da kolay olur. Bu kadar basit işte. Koskoca evren yardım eylemi ile bilimle küçülür diye düşünüyorum. Ama yardımlaşma yok ise ve bilimden uzak yaşam alanında isen o alan 100 m² bile olsa daracık bir kafeste olduğun malumudur.
Otogarda çalıştığım müddetçe yüzlerce insanın iç dünyasında yaşadığı o ruh halini bedenlerini gözlemleyerek yolcu etmişim. Kimi mutlu kimi kaygılı ya da hüzünlü… Asfaltlı yolun güzergâhından yola düşüp günlük yolculuklarını öyle tamamlamıştır. Bu da demektir ki insana dair ne çok hikâyeler biriktirdim, biriktirmeye de devam ediyor hala. Eski bir tapınak yazısını anımsarım. Bir filmde görmüştüm sanırım. “Her gördüğün yolcunun yerine kendin koy. Öyle yanaş”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.