SASON’DA GÖRÜLDÜ

Dünyanın en zehirli örümcek türleri arasında yer alan ve kendi eşlerini yemeleri ile tanınan “Argiope Lobata” örümceği görüldü.

SASON’DA GÖRÜLDÜ
Reklam Bloğu
Yayınlama: 28.07.2024
9
A+
A-

Sason Yeşiltepe Mahallesinde görülen zehirli örümceği çeken mahalle sakinlerinden Özgür Güzel, cep telefonuyla görüntüledi. İnternet üzerinden örümceğin fotoğrafını eşleştiren Güzel, canlının son derece zehirli olduğunu öğrendikten sonra oldukça tedirgin olduğunu söyledi. Mahalle sakinlerini zehirli örümceğe karşı uyaran Güzel, dikkatli olmalarını istedi. Loplu örümcekler (Argiope labata) ağ ören örümcekler arasında yer alır. Genelde Afrika, Güney Avruoa ve Afriaka’da yaşarlar. Son günlerde Türjiye’de farklı yerlerde görülmeye başlandı.

Farklı desenleri ile oldukça ilgi çekici olan “argiope lobata” türü örümceğin oldukça zehirli olduğu biliniyor. Ağlarını genelde zikzak çekilinde örerler. Örümceğin taşıdığı zehirin, insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürdüğü ve insanın hayatını kaybetmesine neden olabileceği kaydedildi. Ölümcül zehrin tıp dünyasında ise ‘nörodejeneratif’ hastalığının tedavisinde kullanıldığı da biliniyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.