Sason’da Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali Coşku ile Kutlandı

Batman’ın Sason ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali” yoğun katılımla gerçekleşti.

Sason’da Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali Coşku ile Kutlandı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 02.09.2024
23
A+
A-

Valilik himayelerinde, Sason Kaymakamlığı, Sason Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen festival, ilçe merkezindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festival, mehteran takımının gösterisiyle devam etti. Ayrıca Sason balının açık artırma ile satışa sunulduğu programda, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.

VALİ CANALP: “SASON FESTİVALLERİNE KATILIM HER YIL ARTIYOR”

Açılış konuşmalarını yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, festivalin Sason için önemine dikkat çekerek, “Geçen yıl Sason Festivali’ni 10 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl bu rakamın daha da artmasını umut ediyorum. Festivaller, ilçelerimizi, beldelerimizi ve Batman’ımızı tanıtmak için büyük bir fırsat sunuyor” dedi. Vali Canalp, bu tür organizasyonların sosyal açıdan da önemine değinerek, “İnsanlarımızın çalışmaya ihtiyacı olduğu kadar eğlenmeye de hakkı vardır. Festivaller, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren harika organizasyonlardır” şeklinde konuştu.

MERATO DAĞI’NA ULAŞIM ARTIK SORUN DEĞİL

Vali Canalp, geçen yıl verilen sözler doğrultusunda Merato Dağı’nın zirvesine yol yapıldığını belirtti. Canalp, “Artık dört çeker araçlara ihtiyaç duyulmadan, normal araçlarla da Merato’nun zirvesine rahatlıkla ulaşılabiliyor. Dün 500’e yakın kişi Merato Dağı’nın zirvesini ziyaret etti” dedi.

‘GÜNEYDOĞU ANADOLU ARTIK TERÖRLE DEĞİL, YATIRIMLA ANILACAK’

Vali Canalp, konuşmasında bölgenin değişen imajına da vurgu yaparak, “Geçmişte terör denildiğinde akla Güneydoğu Anadolu Bölgesi geliyordu. Ancak artık bu bölge yatırım ve istihdamla, dağların zirvelerinde yaşanan coşkuyla anılacak” ifadelerini kullandı. Batman’da gerçekleştirilen yatırımlar ve projelerle ilgili bilgi veren Canalp, Sason’da işsizliğin sona ereceğini belirtti.

‘ALTIN ÜRETİMİNDE BATMAN ÖNE ÇIKACAK’

Vali Canalp, Batman’da altın ve gümüşün işlenmesi için sanayi siteleri kurma planlarını da açıkladı. Canalp, “Batman, altının sadece ticaretinin yapıldığı değil, aynı zamanda üretiminin de gerçekleştirildiği birkaç yerden biri olacak” dedi. Bu girişime Sasonlu kuyumcuların öncülük ettiğini ifade eden Canalp, açık artırmada Sason balını alan Abdullah Tunç’u bu çabalarından dolayı tebrik etti. İki gün süren festival, yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ve açık hava konseriyle sona erdi. Festivalin kapanış programına Vali Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Sason Kaymakamı Furkan Başar ve birçok davetli katıldı. Gece geç saatlere kadar devam eden festival, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.