Sason Kaymakamlığı uyarıyor ‘Orman yangını riski artıyor’

 Sason Kaymakamlığı uyarıyor ‘Orman yangını riski artıyor’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 23.06.2024
8
A+
A-

Sason İlçe Kaymakamlığı, son günlerde artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle orman yangını riskinin ciddi boyutlara ulaştığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Kaymakamlıktan yapılan uyarılı açıklamada “Doğal güzelliklerimizi ve ekosistemimizi korumak için aşağıdaki uyarılara uyulması önemle rica ediliyor.

AÇIK ALANDA ATEŞ YAKMAYIN

Piknik alanları ve ormanlık bölgelerde kesinlikle ateş yakmayın. Ateş yakmak zorunda kalırsanız, ateşi tamamen söndürmeden alanı terk etmeyin.

SİGARA İZMARİTLERİNE DİKKAT

Ormanlık alanlarda sigara içmekten kaçının. İçmek zorunda kalırsanız izmaritlerin tamamen söndüğünden emin olun ve asla yere atmayın.

CAM ŞİŞELERİ ATMAYIN

Cam şişeler güneş ışığını odaklayarak yangın çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle cam ve cam benzeri atıkları ormanlık alanlara bırakmayın.

YANGIN DURUMUNDA HEMEN BİLDİRİN

Herhangi bir duman veya yangın belirtisi gördüğünüzde, vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak bildirimde bulunun.

TARIM FAALİYETLERİNE DİKKAT

Tarla temizliği veya benzeri tarımsal faaliyetlerde kontrollü ateş kullanımına dikkat edin ve rüzgarlı havalarda bu tür işlemleri yapmaktan kaçının. Ormanlarımızı korumak, geleceğimizi korumaktır. Hep birlikte duyarlı ve dikkatli olalım. Doğa bizimle birlikte nefes alsın.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.