Şahin: Tasarruf tedbirleri yerel medyayı kapsamamalı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, tasarruf tedbirleri kapsamında yerel gazetelerin aboneliklerinin iptal edilmesine tepki göstererek, yerel gazetelerin tasarruf tedbirleri kapsamı dışında tutularak destek olunması çağrısında bulundu.

Şahin: Tasarruf tedbirleri yerel medyayı kapsamamalı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 06.07.2024
12
A+
A-

Hükümetin çıkarmış olduğu tasarruf tedbirleri kapsamında yerel gazetelerin aboneliklerinin iptal edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

ŞAHİN’DEN GAZETELERE DESTEK

Yerel medyanın son yıllarda çok ciddi ekonomik sıkıntı içinde olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, “Hazine ve Maliye Bakanlığının yayımladığı tasarruf tedbirleri yerel basına büyük bir darbe vurmuştur. Tasarruf tedbirlerinin bu şekilde uygulanmasıyla kurumların aboneliklerini iptal etmeleri söz konusudur. Ekonomik olarak zor günler geçiren yerel basın çalışamayacak noktaya gelmiştir. Hükümetin ivedilikle bu kararı gözden geçirerek yerel basını bundan istisna etmesini bekliyoruz.” dedi.

‘HERKESİ YEREL BASINA DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUZ’

Toplumun gözü, kulağı, dili olan ve yerelde sorunları dillendiren ve halkın sesi olan yerel basının güçlenmesi ve desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, “Toplumun ve halkıngüçlü sesi, gözü, kulağı ve dili olan yerel basının ayakta kalması için desteklenmesi gerekirken, tasarruf tedbirleri kapsamına alınmasını anlamak mümkün değildir. Hükümetin ve ilgili kurumların bu kararı düzeltmesini ve yerel basına destek olunmasını talep ediyoruz. HÜDA PAR olarak yerel basınımıza olan desteğimiz devam edecektir. Herkesi yerel basına destek olmaya davet ediyoruz.” şeklinde çağrıda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.