‘Sağlığını erteleme, harekete Geç’

Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

‘Sağlığını erteleme, harekete Geç’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 03.09.2024
8
A+
A-

Her yıl olduğu gibi bu yıl da halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekmek amacıyla kutlanan Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki teması “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” olarak belirlendi. Hafta boyunca, her güne özel farklı temalarla etkinlikler düzenlenecek. Temalar arasında “Aşının Gücüne İnan, Aşılan”, “Farkında Ol Taramanı Yaptır Kanseri Engelle”, “Emzirmek Annenin, Anne Sütü Bebeğin Sigortasıdır”, “Ekranı Değil, Hayatı Yaşa”, “Her Adımında Aile Hekimin Yanında”, “Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz” ve “Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller” yer alıyor.

MÜDÜR CANPOLAT’TAN HALK SAĞLIĞI HAFTASI MESAJI

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Haftası kapsamında koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılmasını ve hastalıkların önlenmesini amaçlayan çeşitli çalışmalar yürütecek. Aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri ve sağlıklı hayat merkezlerinde görev yapan sağlık personeli ve diğer profesyoneller, etkinlikler ve sağlık eğitimleri ile toplumsal bilincin artırılmasına katkı sağlayacak.

‘HER VATANDAŞ SAĞLIK HİZMETİ ALIYOR’

Uzm. Dr. Semih Canpolat, yaptığı açıklamada, aile hekimliği uygulamasının önemine vurgu yaparak, “Her vatandaşımız, yaşamlarının ilk anlarından itibaren aile hekimlerinden hizmet almaya başlamakta. Aile hekimliği sayesinde bireyler, sağlıkları ile ilgili her türlü konuda danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir hekime sahip olmuştur” dedi.

4 SAĞLIK MERKEZİNDEN ÜCRETSİZ TARAMA HİZMETİ

Batman’da 4 Sağlıklı Hayat Merkezi bulunduğunu belirten Canpolat, bu merkezlerde obezite birimleri, psikososyal destek birimleri ve fizyoterapi birimlerinin yanı sıra Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM), Verem Savaş Birimi ve Sigara Bırakma Polikliniklerinin de hizmet verdiğini vurguladı. Bu hizmetlerin tamamı ücretsiz olarak sunuluyor. Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Batman merkez ve ilçelerinde, ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Vatandaşlar, kayıtlı oldukları aile hekimlerine başvurarak izlem ve tarama hizmetlerinden faydalanabilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.