Saadet Partisinden suç duyurusu

Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı, görevini ihmal eden kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Partinin açıklamasında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının 10 aydır kesintisiz olarak devam ettiği ve bu süreçte yaklaşık kırk bin masum insanın öldürüldüğü belirtildi.

Saadet Partisinden suç duyurusu
Reklam Bloğu
Yayınlama: 07.08.2024
12
A+
A-

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları kesintisiz olarak 10 aydır devam etmektedir. Bu süreçte İsrail terör devleti tarafından kırk bine yakın masum insan insafsızca öldürülmüş, temel hak ve özgürlüklerin tamamı bilinçli olarak ortadan kaldırılmıştır. Siyonist güçler, özellikle sivil halkı hedef alarak, yaşlı genç, kadın erkek, çocuk demeden alçakça büyük bir soykırıma devam etmektedir. Hastaneler, okullar, çadır kampları, sivil yerleşim bölgeleri, aşevleri, ambulanslar ve gıda konvoyları sistemli olarak bombalanmış, savaş hukuku hiçe sayılmıştır.”

‘BATILI ÜLKELERİ SESSİZ’

Gazze’ye yönelik bu kuşatma ve ambargonun insanlık dışı boyutlara ulaştığına dikkat çeken açıklamada, batılı ülkelerin bu duruma sessiz kaldığı vurgulandı. Açıklamada, “Başta ABD olmak üzere, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi batılı ülkeler bu açık ihlaller karşısında sus pus olmuşlardır” denildi.

‘SAVAŞ SUÇU İŞLEYEN İSRAİLLİ YÖNETİCİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU’

7 Ekim’den bu yana İsrail’in gerçekleştirdiği katliamların durdurulması ve savaş suçu işleyen İsrailli yöneticiler hakkında Türkiye genelinde Saadet Partisi İl Başkanlıkları nezdinde suç duyurusunda bulunulduğu hatırlatıldı. Ancak bu suç duyurularıyla ilgili hiçbir işlemin yapılmadığı ifade edildi. Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı, söz konusu suç duyurularıyla ilgili gerekli işlemleri yerine getirmeyen, şikayetleri ciddiye almayan ve süreci sürüncemede bırakan kamu görevlileri hakkında görevi ihmal suçundan soruşturma açılması talebiyle 7 Ağustos 2024 tarihinde Batman Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.