Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat: “Dünyanın en fakir emeklisi Türk Emeklisidir’

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat: “Dünyanın en fakir emeklisi Türk Emeklisidir’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 08.07.2024
49
A+
A-

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, emeklilerin durumu hakkında sert eleştirilerde bulundu. Temmuz ayı zammının emeklilerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırdığını belirten Fırat, iktidarın emeklilerle adeta alay ettiğini söyledi.

EMEKLİNİN MAAŞINDA HİÇBİR ARTIŞ OLMADI

Fırat, TÜİK’in enflasyon raporlarının gerçekliği yansıtmadığını ifade ederek, dört milyona yakın emeklinin maaşında hiçbir artış olmayacağını belirtti. Geriye kalan on milyon emeklinin ise yüzde 24 zam alarak sefalet içinde yaşamaya devam edeceğini vurguladı.

BAKANLARA VE VEKİLLERE BOL ZAM VERİLİYOR

Fırat, Türkiye’deki emeklilerin dünyanın en yoksul ve fakir emeklileri olduğunu iddia ederek, son yapılan uygulamaların özellikle büyük kentlerde emeklilerin yaşam şansını ellerinden aldığını söyledi. Maliye Bakanı, Çalışma Bakanı ve milletvekillerine bol zam verilirken, emeklilerin 10 bin TL’ye mahkum edildiğini belirtti.

“ADALETSİZ VE UCUBE SİSTEM”

Fırat, devletin kasasından üç maaş alanların sefahat içinde yaşadığını ve bu durumun adaletsiz ve ucube bir sistemin göstergesi olduğunu söyledi. Emeklilerin yıllarca devlete hizmet ettiğini ve karşılığında sadaka değil, haklarını istediklerini ifade etti. Bu hakkın gasp edilmesinin kul hakkına tecavüz olduğunu belirtti.

“EMEKLİLER ENFLASYONA EZDİRİLMEMELİYDİ”

Fırat, emeklilerin enflasyona ezdirileceği vaadinin yerine getirilmediğini belirterek, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm yetkilileri verdikleri sözleri tutmaya davet etti. Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat’ın açıklamaları, emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için acil adımlar atılması gerektiğini ortaya koyuyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.