‘Ormanlarımızı koruyalım, geleceğimizi güvence altına alalım’

‘Ormanlarımızı koruyalım, geleceğimizi güvence altına alalım’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 29.06.2024
16
A+
A-

Sason Kaymakamlığı “Son günlerde ülkemizi derinden sarsan ve can kaybına sebep olan yangınlar, ne yazık ki Sason’da da küçük çaplı olarak kendini göstermiştir. Sıcak hava ve rüzgarın etkisiyle büyük facialara yol açabilecek orman yangınlarına karşı tüm vatandaşlarımızdan dikkatli olmaları isteniyor.”

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Sason İlçe Kaymakamlığı, orman yangınlarına karşı alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı: Anız Yakmamak: Tarımsal alanlarda anız yakma işlemi yapılmamalıdır. Bu, yangınların yayılmasını hızlandırabilir. Alanda Piknik Yapmamak: Özellikle yaz aylarında, ormanlık ve kırsal alanlarda ateş yakmak büyük tehlike arz etmektedir. Sigara İzmariti Atmamak: Ormanlık alanlarda sigara içilmemeli ve izmaritler asla yere atılmamalıdır. Yangın Durumunda Yetkililere Bildirmek: Herhangi bir yangın belirtisi görüldüğünde hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmelidir.

BİRLİKTE HAREKET EDELİM

Sason İlçe Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Gelin, birlikte önlem alarak doğamızı ve sevdiklerimizi koruyalım” çağrısında bulunuldu. Yangınların önüne geçebilmek için her vatandaşın duyarlı olması gerektiği vurgulandı. Unutmayalım ki ormanlarımızı korumak, geleceğimizi güvence altına almak demektir. Orman yangınlarına karşı duyarlı ve bilinçli olalım”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.