Organize Sanayi Bölge Alanlarının Tapu Töreni Yapıldı

Organize Sanayi Bölge Alanlarının Tapu Töreni Yapıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 17.07.2024
14
A+
A-

Batman Organize Sanayi Bölgesi, Oymataş Gıda İhtisas OSB ve Samanyolu TekstilKent OSB alanlarına ait tapu devir töreni gerçekleştirildi.

OSB’de gerçekleştirilen törende konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Güneydoğu bölgesinin devlet teşviklerinin en yoğun verildiği bölgeler olması dolayısıyla yatırım yapacak olan firmalardan yoğun bir talep olduğunu belirterek yatırımcıların yatırım yapması için gerekli ortamı hazırladıklarını söyledi.

Nasıroğlu,”Batman’ın yatırımda öncelikli il olabilmesi için diğer şehirlerden farklı olmamız lazım. Diğer şehirlerden farkımız nasıl olmalı?  Bizim bazı şeyleri cazip hale getirmemiz lazım. OSB’lerimizi hazır hale getirmemiz lazım.  OSB’lere yatırım yapmak isteyene ‘ yeriniz hazır, buyrun’ diyebilmemiz lazım. Bu da yetmez. Kurumlarımızın da diğer illerdeki kurumlardan farklı davranış sergilemesi lazım. Kamu müdürlerinin yatırımcının ayağına halı sermesi lazım. Yatırımcı ilimize geldiğinde sorunları çözen bir anlayışla hareket edersek devamı da gelir.  İş insanlarımızın ‘ bir arazi alayım da bekleyeyim’ anlayışında olmaması lazım. Gıda İhtisas OSB ve Samanyolu Tekstilkent dedik. Şimdi de Yolveren köyüne karma OSB yapılacak.  Bizim hazırlık yapmamız lazım.” diye konuştu.

Tapu tahsis töreninde konuşan Valimiz Ekrem Canalp, kentin yatırım potansiyeline dikkat çekerek; ‘’Batman öyle bir potansiyele sahip ki her hafta 250 çocuğumuz 18 yaşına basıyor her hafta 250 kişi ne demek biliyor musunuz her hafta bizim 250 vatandaşa istihdam yaratmamız gerekiyor demektir. Kamu tarafından yapılan istihdam, iyi bir bakış açısı ile dahi bakacak olursak bu şekilde bir istihdam Batman’ın 52 haftasının sadece bir haftasını kurtarır. Bunun çaresi nerede, ne şekilde bu derde çözüm bulacağız. Bu derde çözüm ancak sanayidir. Bu Türkiye’de sadece Batman’a has bir konu değildir. Türkiye’den pek çok vilayete gerektiği şekilde istihdam ortaya koyabilmenin çaresi sanayi yatırımlarıdır. Sanayi yatırımları olmadığı müddetçe çözüm bulunamaz. Ya fakirlikle devam edersiniz yolunuza ya da zenginliği, kalkınmayı, refahı düşüyorsanız mutlaka ama mutlaka o İl’de sanayi kurmanız lazım. Oymataş Gıda İhtisas OSB’nin şu anda imar planı bitti bakanlık onayında. Samanyolu OSB’nin imar planı da yapılıyor bir sonraki aşamada yatırımlara yatırımcılara arsaları tahsil edeceğiz.,

Her iki OSB’miz altyapı programına alındı. Samanyolu Tekstilkent olacak. Oymataş da Gıda İhtisas OSB olacak. Gıda İhtisas OSB seçmemizin çok özel bir sebebi vardır. Bu bölgede gıda ihtisas OSB yok. Gıda İhtisas OSB demek hammaddeden katma değerli nihai ürün elde etmek demektir. Batman ve yöresinde ürettiğimiz hammaddeyi mamul ürüne çevirip buradan elde edilen katma değer Batman ekonomisine kalacak.

Samanyolu TekstilKentte  Yıkama Boyama Dahi olmayacak Sadece Konfeksiyon olacak,  

İnşallah yakın bir tarihte Samanyolu OSB’nin işlemleri bitince burada tekstil kent olacak. Tekstil kentimizde sadece konfeksiyon olacak. Yıkama, boyama dahi olmayacak orada. Niye? Batman Çayımızı koruyacağız onun için. Batman Çayımızın güzelliğini birlikte yaşayacağız. Çayın etrafında yeni yaşam alanlarını da yapacağız biz. Batman Çayının kenarında yapacağımız bütün üretim alanlarının tamamı ne havayı ne toprağı ne de suyu kirletmeyecek sektörlerden seçeceğiz. Batman Çayı yaşam alanı haline getireceğiz ikisi yan yana beraber olacak. Hem Batman’ın ekonomisine can verecek ve hem de Batmanların nefes aldığı bir alan olacak burası.” dedi

Batman’a Petrolden sonra Allah‘ın en büyük lütfu yeni sanayi alanlarıdır.

Valimiz ilerleyen dönemde bu sanayi tesislerimizde 100 bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, ‘’Biz böyle büyük bir işe giriştik ki bu gelecek on yıllar içerisinde Batman’ı bölgenin merkezi haline getirecek büyük bir iştir bu. Batman’a Petrolden sonra Allah‘ın en büyük lütfu yeni sanayi alanlarıdır. Bütün bunlar bittiği zaman ilk etapta belki 50.000 istihdam, ilerleyen dönemde ise 100.000’i aşan kişiye istihdam potansiyeli olan bir alan olacak. Biz sadece istihdamdan bahsediyoruz. Ama bu sadece istihdamdan ibaret değildir ama en çok önem verdiğimiz alanlardan bir tanesidir. Katma değer, üretim ekonomisi, canlı ve diri ekonomi.

Sevdamız Batman Olsun, Aşkımız Batman Olsun

İnşallah yapacağımız bu yatırımlar Batman’ın önünü açacaktır. Her hafta bizden yatırım yapmak üzere arsa talebinde bulunan bulunanlar oluyor. Şu anda biz de yatırım yapmak üzere bekleyen 602 yatırımcı bekliyor. İleride bu sayı 1000’leri bulacaktır. Buradan Batman’ın bütün esnafına, yatırımcılarına seslenmek istiyorum. Yatırımcılar bir araya gelsinler. İlimizdeki yatırımlar sizin yatırımlarınız olsun. Sevdamız Batman olsun, aşkımız Batman olsun. İstiyoruz ki bundan Batman faydalansın.

Batman Çayının Kenarına Kuracağımız Bütün Yatırımların Tamamı Çayı Kirletmeyecek

Bir kez daha söylüyorum Batman Çayının kenarına kuracağımız bütün yatırımların tamamı çayı kirletmeyecek bir şekilde olacak. Olumsuz bir kamuoyu algısına kimse sebebiyet vermesin. Batman Çayı hem yaşam alanımızdır hem de üretim alanımızdır. İkisi beraber olacaktır. Bunu yaptığımız zaman bundan emin olabilirsiniz ki Batman inşallah önümüzdeki zaman içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en fazla yatırım çeken, en fazla yatırım yapılan, en fazla kişinin istihdam edildiği ve en güzel ekonomisi, en güzeli köy ekonomisi haline gelecektir.’’ dedi.

Tapu tahsis törenine; Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, Beşiri Kaymakamı Muhammet Yılmaz, OSB Mütevelli Heyet Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu, Kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Oda Başkanları ile çok sayıda sanayici ve iş insanı katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.