‘Ölüm Yolu’ndaki aydınlatma çalışmaları sözde kaldı, somut adım yok’

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, sürekli trafik kazalarının yaşandığı Batman çevre yolunda yetkililerin açıklamalarına rağmen aydınlatma çalışmalarının yapılmadığını söyledi.

‘Ölüm Yolu’ndaki aydınlatma çalışmaları sözde kaldı, somut adım yok’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 01.09.2024
25
A+
A-

Oduncu, “Batman Valiliği yetkilileri, yolun aydınlatma sorununu çözme konusunda gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtmişti. Fakat dört canımızı yitirdiğimiz kazanın üzerinden bir ay geçmesine rağmen yola herhangi bir aydınlatma direği dikilmedi” dedi.  Batman merkez ile Beşiri ilçesi arasındaki karayolunda yaşanan trafik kazaları, bölge halkının gündeminde kalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay dört kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından “ölüm yolu” olarak anılmaya başlanan bu karayolunda, henüz aydınlatma çalışması yapılmış değil.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA VAR, SOMUT ADIM YOK

28 Temmuz’da meydana gelen trafik kazasının ardından Batman Valiliği yetkilileri, yolun aydınlatılması konusunda gerekli çalışmaların başlatılacağını duyurmuştu. Ancak, bu kazanın üzerinden bir ay geçmesine rağmen, karayolunda hala herhangi bir aydınlatma direği dikilmedi. Orta refüj çalışmaları yapılmış olsa da, aydınlatma eksikliği devam ediyor ve bu durum, özellikle gece saatlerinde sürücüler için büyük bir tehlike oluşturuyor.

‘YETKİLİLER SOMUT ADIM ATMALI’

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aydınlatma çalışmalarının hala başlamadığını vurguladı. Batman Valiliği’nin kazadan bir gün sonra yaptığı açıklamayı anımsatan Oduncu, “Kazanın ardından Batman Valiliği yetkilileri, yolun aydınlatma sorununu çözme konusunda gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtmişti. Fakat dört canımızı yitirdiğimiz kazanın üzerinden bir ay geçmesine rağmen yola herhangi bir aydınlatma direği dikilmedi. Her ne kadar orta refüj çalışmaları yapılmış olsa da aydınlatma konusunda somut bir çalışma yapılmış değil. Yolda yaşanan kazaların önemli bir sebebi de yolda aydınlatma direklerinin olmamasıydı. Bu eksiklik, özellikle gece saatlerinde sürücüler için büyük bir tehlike oluşturuyordu. Yetkililerin açıklamaları, bu sorunun kısa süre içinde çözüleceği yönündeydi, ancak henüz bu konuda somut bir gelişme sağlanamadı. Bu nedenle de ‘ölüm yolu’ olarak anılan karayolu, trafik kazalarına davetiye çıkarmaya devam ediyor” diye konuştu.

‘AÇIKLAMALAR UYGULAMAYA DÖNÜŞMEDİ’

Oduncu, halkın geçici çözümler yerine kalıcı ve etkili önlemler istediğini belirtti. “Yetkililer, daha önce benzer açıklamalarda bulunmuş ancak çoğu zaman bu açıklamalar uygulamaya dönüşmemiştir. 10 yılı aşkın süredir tamamlanmayan bu karayolu, sürekli trafik kazaları ile gündeme gelmekte. Bu süreçte yaşanabilecek kazaların sorumluluğu kimlere ait olacak? Yolun güvenliğini sağlamak adına aydınlatma ve refüj çalışmalarının hızla tamamlanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

DİĞER YOLLARDA DA DURUM AYNI

Oduncu, ayrıca Ekim ayında iki şeridin trafiğe açılması beklenen ‘Akça-Binatlı-Hasankeyf’ güzergahındaki 7 kilometrelik bölümde de aydınlatma eksikliklerinin bulunduğunu aktardı.  Oduncu, söz konusu bölgelerdeki aydınlatma direklerinin dikilmesi çalışmalarının hızla başlanması ve daha fazla can kaybına yol açacak trafik kazaları yaşanmadan çalışmaların tamamlanması için yetkilileri sorumlu davranmaya çağırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.