‘Okulların ihtiyaçları ivedilikle karşılanmalıdır’

 Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Batman  Şube Başkanı Şehmuz Önlü yüz yüze eğitimin 1 Eylül Pazartesi günü başlamasıyla beraber okullarda güvenlik, temizlik görevlisi ve hijyen konularında ihtiyaçların ortaya çıkacağını belirterek okullarda hizmetli personel sayılarının yetersiz kalacağını söyledi.

‘Okulların ihtiyaçları ivedilikle karşılanmalıdır’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 26.08.2024
17
A+
A-

Kurumlarda bulunan birçok hizmetli personelin bugüne kadar  İş-Kur tarafından sağlanan TYP çalışanları aracılığıyla karşılandığını ifade eden Önlü, “Bu yıl okullarda hizmet vermesi için TYP çalışanlarının göreve başlamadığı gibi, okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen, temizlik ve güvenlik personeli alım ilanın olmaması eğitim yöneticilerini endişeye sevk ediyor. Bu durum okullarımız yüz yüze eğitimin tam zamanlı sürdürülmesinde sarf ettiği gayreti boşa çıkarmakta, temizlik ve güvenlik hizmetlerinin sağlanmasında aksaklıklara neden olmaktadır” dedi.

‘OKULLAR AÇILIYOR TEMİZLİK VE GÜVENLİK ELEMANLARINDAN SES YOK’

Batman genelinde 685’in üzerinde okul bulunduğunu, yapılan planlama ile okulların büyük bir kısmının hizmetli personelden yoksun kalacağını dile getiren Önlü, “Bu sorun Sayın Valimizin inisiyatifi ve İl Özel İdaresinin katkılarıyla ek bir bütçe ayrılarak alınacak güvenlik ve TYP çalışanı sayesinde giderilebilir. Bu sayede okul bütçesinden yoksun Okul Müdürlerimizin endişeleri giderilmiş olacak, sağlıklı bir eğitim öğretim ortamının sağlanması kolaylaşacaktır. Aksi takdirde temizlik ve güvenlik noktasında okullarımızın telafisi mümkün olmayan durumlarla karşılaşması muhtemeldir” şeklinde konuştu. “Yüz yüze eğitimin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde yürütülebilmesi için okulların temizlik ve personel ihtiyacı eksiksiz bir şekilde karşılanmalı, eğitim çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilmelidir. Bu ihtiyaçların karşılanması, Güvenlik ve temizlik standardının sağlanması için eğitim kurumlarına bütçe verilmelidir.” Şeklinde konuşan Şehmuz Önlü okullarımızın güvenlik ve temizlik hizmetlerini en sağlıklı biçimde sunulmasını sağlayacak adımların atılacağına inanıyoruz” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.