Batman Üniversitesi, Türkiye’nin siber güvenlik altyapısını güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir eğitim programı başlattı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi iş birliğiyle yürütülen Siber Vatan Programı, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile yapılan protokol çerçevesinde uygulanıyor. Program kapsamında 40 öğrenciye, 18 ay sürecek yoğun bir eğitim verilecek.
40 ÖĞRENCİYE SİBER EĞİTİMİ
Eğitimde katılımcılar, sızma testi, adli analiz, zararlı yazılım analizi, tersine mühendislik ve web güvenliği gibi kritik konularda uzmanlaşacak. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye’nin siber güvenlik alanında yetişmiş insan kaynağı ihtiyacına dikkat çekerek, programın bu alanda kalifiye uzmanlar yetiştireceğini vurguladı. Rektör Demir, “Yerli ve milli kaynaklarla yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin, eğitim sonunda ülkemizin önemli kurumlarında görev alarak dijital savunma gücüne katkı sunacaklarına inanıyorum” dedi.
ÖĞRENCİLERE SAVUNMA SANAYİİ VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ALANINDA STAJ FIRSATI
DİKA Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kadir Öz, programın gençleri stratejik bir meslek sahibi yapmasının yanı sıra nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından desteklenen projelerde staj yapma fırsatı bulacak. Programa katılmaya hak kazanan öğrenciler, yoğun bir eleme sürecini geçerek ilk 40’a girdi. Öğrenciler, Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak ve bu alanda uzmanlaşmak için programa büyük bir heyecanla katıldıklarını dile getirdi.