Oduncu, Valiliğin eylem yasak kararını Meclis gündemine taşıdı

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman Valiliği tarafından 15 günlük eylem ve etkinlik yasağını Meclis gündemine taşıdı.

Oduncu, Valiliğin eylem yasak kararını Meclis gündemine taşıdı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 09.07.2024
22
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Oduncu, toplantı ve gösteri düzenleme hakkının Anayasa’da güvence altına alınmasına rağmen engellenmesinin gerekçesini sordu.

‘ALINAN BU KEYFİ KARARLAR RUTİNLEŞTİ’

Bu hakkın hem Anayasa’da hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde güvence altına alındığına dikkat çeken Oduncu, “Ancak mevzuatlardaki güvencelere rağmen Türkiye’de toplantı ve gösteri düzenleme hakkının kullanımı özellikle valiliklerce alınan keyfi kararlarla, her geçen gün daha fazla kısıtlanmaktadır. Alınan bu keyfi kararlar rutinleşirken, bu yasaklarla vatandaşların demokratik haklarının kullanmaları keyfi bir biçimde engellenmektedir” ifadelerini kullandı.  Oduncu, resmi makamların birincil sorumluluğunun barışçıl toplantı hakkını korumak ve toplantı boyunca kamu düzenini sağlamak olduğuna ancak Kürt kentlerinde bu sorumluluğun suiistimal edildiğine dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.