Nasıroğlu : Batman yatırımcı dostu bir şehir

Batman İli Organize Sanayi Bölgesi, Samanyolu ve Oymataş ilave OSB alanlarına ait tapu devir töreni gerçekleştirildi.

Nasıroğlu : Batman yatırımcı dostu bir şehir
Reklam Bloğu
Yayınlama: 16.07.2024
21
A+
A-

OSB’de gerçekleştirilen törende konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Güneydoğu bölgesinin devlet teşviklerinin en yoğun verildiği bölgeler olması dolayısıyla yatırım yapacak olan firmalardan yoğun bir talep olduğunu belirterek yatırımcıların yatırım yapması için gerekli ortamı hazırladıklarını söyledi.

‘YATIRIM YAPACAK OLAN FİRMALARDAN YOĞUN BİR TALEP VAR’

Nasıroğlu, “Batman’ın yatırımda öncelikli il olabilmesi için diğer şehirlerden farklı olmamız lazım. Diğer şehirlerden farkımız nasıl olmalı?  Bizim bazı şeyleri cazip hale getirmemiz lazım. OSB lerimizi hazır hale getirmemiz lazım.  OSB’lere yatırım yapmak isteyene ‘ yeriniz hazır, buyrun’ diyebilmemiz lazım. Bu da yetmez. Kurumlarımızın da diğer illerdeki kurumlardan farklı davranış sergilemesi lazım. Kamu müdürlerinin yatırımcının ayağına halı sermesi lazım. Yatırımcı ilimize geldiğinde sorunları çözen bir anlayışla hareket edersek devamı da gelir.  İş insanlarımızın ‘ bir arazi alayım da bekleyeyim’ anlayışında olmaması lazım. Gıda İhtisas OSB ve Samanyolu Tekstilkent dedik. Şimdi de Yolveren köyüne (Çinera) karma OSB yapılacak.  Bizim hazırlık yapmamız lazım.” Diye konuştu. İş insanlarını Batman’da yatırım yapmaya davet eden Nasıroğlu, Batman’ın yatırım dostu bir şehir olduğunu aktardı.

‘GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPALIM’

Nasıroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Gücünüz yetiyorsa tek başınıza yatırım yapın, yetmiyorsa birden fazla kişiyle ortak olup yatırım yapın. Hatta gücünüz yetiyorsa dışarıdan da yatırımcı çağırın. Bunu yaparsak geleceğimiz olan çocuklara güzel ve mutlu yarınlar bırakırız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine yatırım yapalım. Aksi takdirde vebale gireriz.” Nasıroğlu sözlerinin devamında Türkiye’de OSB’lerin genellikle 8-10 yılı bulan süreçler halinde ancak uygulamaya geçebildiğini kaydederek Batman’da kurmayı planladıkları Samanyolu Tekstil OSB ve Oymataş Köyü Gıda İhtisas OSB’nin kısa bir sürede bütün idari işlemlerinin tamamlandığını ve yatırım programına alındığını anımsattı. Nasıroğlu, istihdam alanlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların süreceğini de sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.