Müsiad’dan seracılık bilgilendirme toplantısı

Müstakil sanayici ve iş adamları derneği (MÜSİAD) Batman şubesi Tarım İl Müdür yardımcısı Dr. Reşat Çiftçi’nin katılımıyla üyelerine yönelik Modern Seracılık Bilgilenme Toplantısı gerçekleştirdi.

Müsiad’dan seracılık bilgilendirme toplantısı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 28.08.2024
10
A+
A-

Bilgilendirme toplantısı hakkında konuşan Başkan İrfan Özdemir “Batman güneydoğu ve doğu Anadolu Bölgesi’nin yaş meyve sebze üssüdür. Batmanımızdan komşu şehirlerimize her gün kesintisiz tonlarca meyve ve sebze sevkiyatları yapılmaktadır. Batmanda bulunan Mevcut seralar modern değil, dolayısıyla ürünlerde verimlilik istenilen düzeyde değil. Tarımda özellikle çiftçilerimiz seracılık eğitiminden gelişmesi gerekiyor. Batman gerek konumu gerekse iklim şartları bakımından en uygun şehirdir. Batman Valimiz Sn. Ekrem Canalp’ın üzerinde çalıştığı ve Batmanımıza kazandırmak için çaba sarf ettiği sera OSB ile en son teknoloji kullanılarak modern seracılık yapılacak, sera OSB faaliyete görmesiyle Batman bölgede seracılıkta söz sahibi olacaktır. Biz MÜSİAD Batman şubesi olarak sera OSB nin kurulunu için yapılacak tüm çalışmaların yanında olup her aşamada destekçisi olacağız” dedi

‘YENİ OSB’LER EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK’

Başkan İrfan Özdemir “Böyle güzel bir projenin Batmanımıza kazandırıldığında şehrimizin istihdamına büyük katkısı olacak, bununla birlikte OSB içerisinde yer alacak gıda işleme tesisleri sayesinde katma değer ürünlerin yetiştirilmesiyle bölgemiz ve ülke ekonomisine büyük katkısı olacaktır” Dedi. Özdemir, bilgilendirme toplantısına katılarak bizleri modern seracılık hakkında bilgilendiren Batman Tarım İl Müdür Yardımcısı Reşat Çiftçi’ye teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.