Muhasebeciler Ankara’da İsyan Etti “İş Yükümüzü Hafifletin”

TÜRMOB üyesi muhasebeci ve mali müşavirler ‘Aşırı iş yüküne artık dayanamıyoruz’ diyerek meydanlara indi. Ankara’daki mitinge yüzlerce muhasebeci katıldı.

Muhasebeciler Ankara’da İsyan Etti “İş Yükümüzü Hafifletin”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 04.08.2024
22
A+
A-

Bugüne kadar meydanlarda görmeye alışık olmadığımız meslek mensupları da artık miting alanlarında boy gösteriyor. Türkiye Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), bezdiren iş yükü ve cezaları protesto etmek için Ankara’da miting yaptı. Anıtpark’taki mitinge çok sayıda meslek mensubu katıldı. Muhasebeciler üzerinde “İş yerimiz evimiz oldu”, “İş yükümüzü hafifletin, bıçak kemiğe dayandı”, “İnsani koşullarda çalışmak istiyoruz”, “Fahiş cezaları geri çekin” yazan dövizlerle eyleme destek verdi.

“ARTIK BU BÜYÜK YÜKÜ KALDIRMAKTA ZORLANIYORUZ”

Mitingte konuşan TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, mali müşavirlerin sırtındaki yükün artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını söyledi. Ölçüsüz iş yükü ve adil olmayan ücret tarifesinin meslektaşlarının iş-yaşam dengesini bozmanın ötesine geçip insani yaşam hakkını ellerinden almaya başladığını anlatan Kartaloğlu “Meslektaşlarımız sürekli kronik hastalıklar, ani ölümler ve maalesef intihar haberleriyle sarsılmaktadır” uyarısında bulundu.Maliye’nin geçici vergi yoluyla vergileri erken toplamak istemesinin muhasebecileri olağanüstü ağır iş yüküne maruz bıraktığı gibi hatalı işlemlerin artmasına ve cezalarla karşı kalmalarına neden olduğunu anlatan Kartaloğlu, şu mesajları verdi: “Bizler yaklaşık 130 bin meslek mensubu ve 25 bin aday meslek mensubu ile bugüne kadar ülkemiz için kamu yararını gözeterek kamu finansmanının sağlanmasında, ekonomik faaliyetlerin raporlanması ve denetlemesinde büyük fedakârlıklar gösterdik. Ancak artık bu büyük yükü kaldırmakta zorlanıyoruz. Yükümüzün azaltılmasını ve emeğimizin karşılığını almayı, Bakanlık vesayeti olmadan hazırlanan ücret tarifeleri ile mesleğimizi sürdürmeyi, kamu yararı çerçevesinde ülkemiz ve devletimiz için çalışmaya devam etmek istiyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.