Milletvekili Ekmen, TBMM’de yerel basının sesi oldu

Milletvekili Ekmen, TBMM’de yerel basının sesi oldu
Reklam Bloğu
Yayınlama: 25.07.2024
11
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de yaptığı konuşmada, yerel basının sorunlarını dile getirdi.
Geçtiğimiz hafta içinde Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyetine yaptığı ziyaret sırasında, gazetecilerin yaşadığı sıkıntıları dinleyerek not alan Mersin Milletvekili Ekmen, zor günler geçiren yerel basının sorunlarını Meclise taşıdı.

TBMM’de söz alan Ekmen aynen şunları söyledi; “Sayın Başkan, bugün basından sansürün kaldırılışının yıl dönümü nedeniyle kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı.
Bu hafta yaptığımız Mersin İnternet Gazetecileri Derneği ziyaretimiz vesilesiyle de ifade etmek isteriz ki yerel basın Cumhuriyet tarihinin en zor günlerini yaşamaktadır; 2021 ve 2024 tasarruf genelgeleri birçok alanında sonuç vermezken, yerel basının nefes aldığı bütün kanallar bu genelgelerle kapatılmıştır. İktidarın kurduğu hegemonik medya düzenine karşı büyük zorluklarla mesleği ayakta tutan yerel basını çalışamaz, yazamaz hâle getiren bu uygulamalara son verilmeli, yerel basın ekonomik olarak desteklenmelidir, gazetecilik meslek kanunu çıkarılmalıdır. Özgür basın hayat kurtarır, özgür basın devletin de vatandaşın da hukukunu korur.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.