Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi bilgilendirme toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşti.

Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi Bilgilendirme toplantısı yapıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 04.09.2024
6
A+
A-

Hizmet binası idari katta bulunan toplantı odasında gerçekleşen Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi bilgilendirme toplantısı Müdür Kurtaran, Eğitim Müfettişleri Başkanı Hamit Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri katıldı. Toplantıda Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Emrullah Aslan ve ARGE Biriminden Mesleki Öğretmen Sümeyye Önel tarafından Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

‘HERKESİN BİR MESLEĞİ OLMALI’

Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi bilgilendirme toplantısında konuşan Müdür Kurtaran “Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesiyle bakanlığımız “Herkesin Bir Mesleği Olmalı anlayışını düstur edinerek sektör işbirlikleriyle mesleki eğitime erişimi ve kaliteyi artırmak; öğrencilerin hayata ve istihdama hazırlanmalarını sağlayarak ülkemizin kalkınması ve refahına katkı sunmayı amaçlamaktadır. Bizde ilimizde bu politika belgesine uygun eylem planımızı hazırlayacak ve her safhasını takip edeceğiz.” dedi.

ZANAAT ATÖLYELERİ KURULACAK

Müdür Kurtaran “Modüler mesleki eğitim yöntemiyle 7. ve 8. sınıf öğrencilerine temel mesleki becerileri kazandırmak, mesleği sevdirmek ve iş hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla “Zanaat Atölyeleri” kurulacaktır. Bu sayede, öğrenciler hem erken yaşta mesleki yeterlilik kazanacak hem de gelecekteki kariyerlerine karar verme noktasında hazır bulunuşluğa sahip olacaklardır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.