MEHMET ALİ ARSLAN KİMDİR?

MEHMET ALİ ARSLAN KİMDİR?
Reklam Bloğu
Yayınlama: 23.07.2024
81
A+
A-

Mehmet Ali Arslan 1978 yılında Batman’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman’da tamamladı.

2011 yılında Batman üniversitesinde otomotiv öğretmenliğini okudu. Daha sonrasında Batman İslami ilimler fakültesini bitirdi. Uçak motorları mühendisliği ve Türk dili ve Edebiyatı fakültesinden ve Uluslar arası ilişkilerden mezun oldu.

Batman’da medresede Arapça dersler vermeye başladı. Bunun yanında medresede okutulan önemli ders kitaplarını, öğrencilerin istifadesine sunmak için, geniş izahatlarla Türkçeye çevirdi. Yayınlanmış 134 eseri bulunmaktadır.

2013 yılında Artvin ili Borçka ilçesinin efeler köyüne imam olarak atandı.

2015 yılında mütercim yayınlarını kurdu. Daha sonra Sebe, Zavira, Yafes, Pembe çatı, Çeri, Yeni yüzyıl, Zengezur ve Kaside yayınlarını da bünyesine alan yayınevi Mütercim Yayın Gurubu A.Ş adı altında ülke ve dünya gündemleri ile ilgili kitapları yayınladı.

Yazar siyasi Arena’da 81 ilde 30 ülkede faaliyet gösteren Osmanlı teşkilatının genel başkanlığını yürütmektedir. Bu teşkilatın Osmanlı Gazetesinde makaleleri yayımlandı.

Yine Türkiye’de faaliyet gösteren OTAK- Osmanlı Teşkilatı Arama Kurtarma Merkezi ismiyle doğal afetlerde İnsan kaynaklarını oluşturacak teşkilatı kurdu.

Yurtlarından göç etmiş kişilerin tesbiti ve ilmi faaliyetlerin yayılması alanında faaliyet veren Zengezur Araştırma Merkezinin de Genel başkanlığını yapmaktadır.

Yazar yurtlarından göçettirilen Zengezur halkının tespiti ve yine İlmi alanda birçok diplomatın yetiştirilmesi maksadıyla kurulan Göyçe Zengezur üniversitesinde mütevelli heyeti başkanlığını sürdürmektedir.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.