Mahalle ve Köylerde Kapsamlı Temizlik

Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, şehrin temizliği ve halk sağlığını koruma amacıyla mahallelerde yürüttüğü kapsamlı temizlik çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Mahalle ve Köylerde Kapsamlı Temizlik
Reklam Bloğu
Yayınlama: 02.09.2024
7
A+
A-

Belediye ekipleri, şehir genelinde başlattıkları temizlik seferberliği kapsamında, cadde, sokak ve boş arazilerde biriken çöpleri toplamakla kalmayıp, aynı zamanda köylerde de ilk defa bu denli geniş çaplı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.

Son olarak, Petrol, Irmiye ve Seyitler Mahallelerinde yürütülen temizlik çalışmalarında, sokak araları ve boş alanlar dahil olmak üzere mahalleçöpler, atıklar ve çevreyi kirleten unsurlardan temizlendi. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, sadece şehir merkezinde değil, aynı zamanda çevre köylerde de temizlik faaliyetlerini sürdürüyor. Gırbereşk Köyü’nde ilk defa bu kadar geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirilirken, köyde biriken atıklar ve çevreyi tehdit eden unsurlar tamamen temizlendi. Çalışma köy halkı tarafından büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşılandı.

“TEMİZLİK MESELESİ KALICI BİR KÜLTÜRE DÖNÜŞMELİ”

Sadece merkezde değil köylerde de halkın daha temiz, düzenli ve sağlıklı bir çevrede yaşamasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Eşbaşkanlar Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, “Sadece mücavir alanda değil, bir süreden beri köylere de temizlik hizmet götürüyoruz. Belediye olarak sadece sokakları temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda çevre bilincini artırmak ve halkın daha temiz bir şehirde yaşama isteğini pekiştirmeyi de hedefliyoruz” dedi.Bu alanda çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini ve bu doğrultuda halktan da destek beklediklerini belirten Eşbaşkanlar, “Batman halkının da bu çabalara katkı sunmasını bekliyoruz. Çevreyi temiz tutma bilinci ve bunun geliştirilmesi çok önemli. Halkımızda şehrin temizliği konusunda belli duyarlılık var, ancak bunun giderek kalıcı bir kültüre dönüşmesi için hep birlikte daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.