Kur’an Nesli Platformundan Aşure Günü Mesajı

Kur’an Nesli Platformundan Aşure Günü Mesajı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 15.07.2024
13
A+
A-

Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, Muharrem ayının 10. gününün, “Kerbela Faciası” olarak İslam âlemini derinden yaraladığını belirtti. Hz. Hüseyin ve 72 yareninin aç ve susuz bırakılarak şehit edildiği bu olayın, zulme karşı dimdik durmanın ve izzeti kuşanmanın dersini verdiğini vurguladı.

Üzümcü, Gazze’yi çağın Kerbela’sı olarak nitelendirerek, Gazze’nin mücahitlerini çağın Hüseyinleri olarak tanımladı. Gazze’deki direnişin insanların gönlünde taht kurduğunu ve zalimlerin vicdanlarda mahkûm olduğunu belirtti.

SESSİZ KALAN ÜMMET

Üzümcü, Kerbela’daki zulme karşı ümmetin sessiz kaldığı gibi, bugün de Gazze’deki zulme karşı sessiz kalındığını ifade etti. Bir avuç topluluğun açlık ve susuzluk içinde bombalar altında ölüme terk edildiğini, ümmetten çaresiz feryatların yükseldiğini dile getirdi. Son olarak, Üzümcü, Müslüman milletlerin korkak yöneticilerden kurtulup adaletle hükmetmelerini ve zalimlerin saltanatının sona ermesini diledi. Davalarının sonunun Allah’a hamdetmek olduğunu belirtti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.