Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü’den Hicri Yılbaşı Mesajı

Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, Hicri yılbaşı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Üzümcü, mesajında İslam tarihinin en önemli olaylarından biri olan hicretin anlam ve önemine değindi.

Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü’den Hicri Yılbaşı Mesajı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 06.07.2024
9
A+
A-

İman, Hicret ve Cihad

Üzümcü, Kur’an-ı Kerim’den Bakara Suresi 218. ayeti hatırlatarak, “Şüphesiz iman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda cihad edenler; işte onlar, Allah’ın rahmetini umabilirler. Allah bağışlayandır, esirgeyendir” ifadeleriyle başladı. Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (aleyhissalatu vesselam) “Gerçek muhacir, Allah’ın yasakladığı şeylerden kaçınan, onları terk eden kimsedir” hadisiyle de hicret ve muhacir kavramlarına yeni bir anlam yüklediğini belirtti. Bu bağlamda Müslümanların her günahtan kaçınmasını bir hicret olarak değerlendirdi.

Hicretin Anlamı ve Mesajları

Hicretin, Müslümanlar ve tüm insanlık için büyük mesajlar içeren tarihi bir olay olduğunu vurgulayan Üzümcü, hicretin zulüm ve haksızlık dolu bir dönemden, tevhid ve adalet temelleri üzerine inşa edilen yeni bir çağa kapı açtığını ifade etti. Üzümcü, hicretin dünyevi sıkıntılardan kaçış değil, zorluklarla mücadelede muhkem bir yürüyüş olduğunu ve Müslümanca yaşama azminin manifestosu olarak görüldüğünü belirtti.

Hicretin Evrensel Değerleri

Hicretin, adalet ve merhamet temelinde yeni bir dönem başlattığını ifade eden Üzümcü, hicretin insanlığa cesaret ve sabrın kıymetini, tevekkül ve tedbirin önemini öğrettiğini söyledi. Günümüzde Filistin başta olmak üzere birçok mazlum milletin hicretin ruhundan ilham alarak adalet ve özgürlük mücadelesi verdiğini dile getirdi.

Irkçılığa Karşı Duruş

Rıdvan Üzümcü, hicretin, ırkçılığa karşı evrensel bir duruş sergilediğini ve insanlara ırkçı suçlara karşı duyarlı olmayı öğrettiğini belirtti. Bu bağlamda, günümüzde mültecilere ve tüm insanlığa karşı işlenen ırkçı suçların son bulması gerektiğini vurguladı.

Hicri Yılbaşı Temennisi

Üzümcü, tüm İslam ümmetinin yeni hicri yılını tebrik ederek, Filistin, Suriye, Myanmar, Doğu Türkistan ve dünyanın dört bir yanındaki diğer mazlum coğrafyalara yönelik zulmün son bulması için dua etti. Yeni hicri yılın İslam ümmetinin özüne dönüşüne ve uyanışına vesile olması temennisinde bulundu.

Bu mesaj, hicretin tarihsel ve güncel önemine dikkat çekerken, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde zulme karşı durmaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.