Kozluk Berivanı’na patent!

Kozluklu kadınların ürettiği yöresel bebek Kozluk Berivanı ve Kozluk Civanı tescillendi.

Kozluk Berivanı’na patent!
Reklam Bloğu
Yayınlama: 22.08.2024
12
A+
A-

Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü El Sanatları Atölyesi’nde üretilip, yöresel kıyafetler ve yaşam tarzını yansıtan Kozluk Berivanı ve Kozluk Civanı olarak adlandırılan el yapımı bebekler Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek patent aldı.

KOZLUK BERİVANI VE KOZLUK CİVANI TESCİLLENDİ

Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Mereto Çanta markasından sonra Kozluk Berivanı markası da tescilli bir marka haline geldi. Konuyla ilgili Kozluk İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör şunları aktardı, Yaşamın her alanında, her sektörde daha aktif, daha üretken ve daha güçlü bir şekilde yer alan tüm kadınların destekçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

İLÇE TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Kaymakam Güngör; “Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün özgün ürün portföyüne tescilli ikinci bir ürün olarak Berivanı bebeklerinin tescillenmesi, sadece bir oyuncağın tescillenmesi değil, aynı zamanda bölgenin kültürel mirasının korunması ve yaşatılması anlamına geliyor. Bu bebekler, hem yöresel kıyafetleri hem de yaşam tarzını gelecek nesillere taşıyacak önemli bir köprü görevi görecek” dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.