Korik Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli atıldı

Korik Mahallesi’nde yapılacak Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen çivi çakma töreni ile atıldı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu yatırım, bölgedeki sağlık hizmetlerine önemli katkılar sağlayacak.

Korik Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli atıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 21.10.2024
9
A+
A-

‘ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞLARI HASTALIKLARDAN KORUMAK’

Vali Ekrem Canalp, törende yaptığı konuşmada, devletin birinci önceliğinin vatandaşlarını hastalıklardan korumak olduğunu vurguladı. Sağlık hizmetlerinin birinci basamağının insanları hasta etmemek, ikinci ve üçüncü basamakların ise hasta olanları tedavi etmek olduğunu belirtti. Batman’da devam eden Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bu üst basamakta yer aldığını ve burada temeli atılan Aile Sağlığı Merkezi’nin birinci basamak hizmetleriyle halkın sağlığını korumayı amaçladığını ifade etti.

‘BATMAN TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE’

Vali Canalp, Türkiye’de ortalama 3 bin 43 kişiye bir aile hekiminin düştüğünü, Batman’da bu oranın 2 bin 983 olduğunu söyledi. Yapılacak yatırımlarla, bu sayının 2 bin 414 kişiye düşeceğini belirten Vali, Batman’ın sağlık alanında Türkiye ortalamasının üzerinde bir il haline geldiğini ifade etti. Ayrıca, son iki yılda 29 sağlık projesinin tamamlandığını, 21 yeni projenin de devam ettiğini belirtti.

‘KAMU SAĞLIĞINI KORUMAK TEMEL HEDEF’

Vali Canalp, devletin kanser hastaneleri yaparak hastaları tedavi ettiğini ancak asıl önceliğin vatandaşları kanserden koruyacak çözümler üzerine çalışmak olduğunu söyledi. Temiz su ve temiz havanın kamu sağlığının temel unsurları olduğunu vurgulayan Canalp, Batman’a dağlardan temiz su temin etmek için Silvan ve Garzan barajlarından su temin edilme projelerinin yürütüldüğünü belirtti.

‘OCAKLAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK’

Batman’da hava kalitesini etkileyen unsurlardan biri olan anız yangınlarına karşı büyük bir mesafe kat edildiğini belirten Vali Canalp, kum ocaklarının da hava kirliliğine yol açtığını ve bu ocakların şehir dışına taşınması için çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Canalp, Batman’ın temiz hava ve suya kavuşması için yapılan tüm yatırımların, şehri sağlıkta bölgesel bir üs haline getireceğini söyledi. Törene Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, kamu kurum yöneticileri, AK Parti İl Başkanı ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.