‘Kitap okuma, başarının temelidir”

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul ziyaretleri kapsamında Petrol Ofisi İlkokulu ve Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Ziyaretlerde okulların durumu değerlendirildi, öğrencilerin gelişimi gözlemlendi ve “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” hakkında öğretmenlerle görüş alışverişi yapıldı.

‘Kitap okuma, başarının temelidir”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 11.09.2024
10
A+
A-

Petrol Ofisi İlkokulu ziyaretinde okulun fiziki yapısını inceleyen Kurtaran, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığının önemini vurgulayan Kurtaran, “Okuma, insanın kendisini ve dünyayı daha iyi anlamasını sağlar. Ne kadar çok okursanız, o kadar çok öğrenir ve kendinizi geliştirirsiniz” dedi. Ayrıca, okulun genel durumu ve eğitim faaliyetleri hakkında Okul Müdürü Rıdvan Pekince’den bilgi aldı.

“TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ” DEĞERLENDİRİLDİ

Petrol Ofisi İlkokulu’nda öğretmenlerle bir araya gelen Kurtaran, yeni eğitim modeli “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” hakkında bilgi verdi. Modelin, bilgi yükünü azaltarak öğrencilerin gelişim seviyelerine uygun öğrenme süreçleri oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Aynı zamanda, bu modelin erdemli bireyler yetiştirmeyi amaçladığını vurguladı.

VEYSEL KARANİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNE ZİYARET

Kurtaran, Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek okulun akademik ve sportif başarıları hakkında Okul Müdürü M. Siraç Dadak’tan bilgi aldı. Okulun özellikle spor alanındaki başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni açılan Spor Ortaokulu’nun Batman’da sporun gelişimine katkı sağlayacağını belirtti. Her iki ziyarette de Kurtaran, öğretmenlerin yeni eğitim modelini benimseyerek, öğrencilerin hem bilgi hem de erdemle donatılmasının önemine dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.