‘Kent lokantalarının yemek fiyatı düşürülmeli’

İYİ Parti Batman İl Başkan Yardımcısı Abdülvahap Demir, Belediyenin 2 ayrı noktada açtığı kent lokantalarındaki 100 TL’lik fiyatın yüksek olduğunu ve bunun düşürülmesi gerektiğini söyledi.

‘Kent lokantalarının yemek fiyatı düşürülmeli’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 08.08.2024
143
A+
A-

2 ayrı noktada açılan kent lokantalarının kar amacı gütmemesi ve maliyetine hizmet vermesi gerektiğini belirten İYİ Parti Batman İl Başkan Yardımcısı Abdülvahap Demir, ‘Ankara ile İstanbul kent lokantaları örnek alınmalıdır’ dedi.

“5 YEMEK FABRİKASINDAN FİYAT ALDIK”

İYİ Parti Batman İl Başkan Yardımcısı Abdülvahap Demir; “Kent lokantalarındaki asıl amacı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi insanların faydalanmasını sağlamaktır. Belediyeler bunun için vardırlar. Batman’daki yemek fabrikalarından verilen menü için fiyat araştırması istedik. 5 ayrı yemek fabrikası bize kent lokantalarında çıkan yemeğin maliyetini çıkardı. Bize 55 ile 70 TL arasında dönüşler yapıldı. Bunun içinde yemek masrafları, işçilik, kira gibi bütün giderler dâhildir. Mevcut yemek fabrikaları şu anda işyerlerine daha kaliteli yemekleri 75 ile 100 TL arasında toplu yemek hizmeti vermektedir. Belediyenin 100 TL olan fiyatı en az 70 TL’ye düşürmelidir. Amaç halkın faydalanması ise bu karara saygı göstermeli ve gereken yapılmalıdır.” diye konuştu. Demir, ayrıca kent lokantalarındaki yemek çeşitlerinin de en az 5 adet olması gerektiğinin de altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.