Kadınlara yönelik haklar ve şiddet eğitimleri

Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadın hakları ve şiddetle mücadele konusunda farkındalığı artırmak amacıyla eğitim programları düzenliyor. 

Kadınlara yönelik haklar ve şiddet eğitimleri
Reklam Bloğu
Yayınlama: 31.08.2024
9
A+
A-

Petrolkent Mahallesi’nde bulunan Hevi Kadın Atölyesi’nde düzenlenen “Kadınlara Yönelik Haklar ve Şiddet” konulu seminere belediye meclis üyeleri, Batman Belediyesi’nin açtığı çeşitli kurslarda yer alan kursiyerlerin yanı sıra birçok kadın katıldı.

BELEDİYE’DEN FARKINDALIK EĞİTİMİ

Kadınların toplumsal hayatta karşılaştıkları şiddet türlerini tanımaları ve haklarının farkında olmalarının öneminin tartışıldığı programa kadınlar ilgisi büyüktü. Batman Barosu’na bağlı Avukat Gülbahar Kaya ve Belediye Sosyologlarından Dilber Baydiz, kadınlara hukuki ve sosyolojik perspektiflerden bilgi sundu. Kaya, kadın hakları ve bu hakların korunmasıyla ilgili yasal düzenlemeler hakkında detaylı bilgi vererek, kadınların haklarını savunmaları için izlemeleri gereken hukuki yolları anlattı. Baydiz ise şiddetin fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel gibi farklı türleri üzerinde durarak, bu tür şiddetle karşılaşan kadınların nasıl davranmaları gerektiğini aktardı.

“KADINLAR DAHA BİLİNÇLİ VE DAHA DİRENGEN OLACAK”

Kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde güçlenmelerine katkıda bulunmayı hedefleyen bu eğitimler hakkında bilgi veren Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, “Ataerkil zihniyetin kadınlar üzerinde oluşturduğu baskıya karşı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Eğitmenlerimiz kadınların özgür bireyler olarak kendi haklarını savunabilmeleri ve şiddet döngüsünü kırabilmeleri için gereken adımları detaylı bir şekilde açıklıyorlar. Bu eğitimlerde, şiddete maruz kalan kadınların başvurabileceği kurumlar, alınabilecek yasal tedbirler ve destek mekanizmaları da katılımcılarla paylaşılıyor. Batman Belediyesi, kadınların toplumsal hayatta daha güçlü bireyler haline gelmesi ve ataerkil baskılar ile şiddete karşı mücadele konusunda daha donanımlı, daha bilinçli, daha direngen ve çok daha örgütlü olabilmeleri için eğitim faaliyetlerine devam edecek. Bu doğrultuda, farklı konularda düzenlenecek olan eğitim programları ve önümüzdeki dönemlerde hayata geçireceğimiz projelerle, kadınların hayatın her alanında daha etkin bir rol üstlenmeleri konusunda bu tür faaliyetlerle destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.