Batman Belediyesi, Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında anlamlı bir projeye imza atıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Petrolkent BİLMEK tekstil atölyelerinde eğitim gören kursiyerler, atık kumaşları ve malzemeleri değerlendirerek çevre dostu ürünler üretiyor.
ATIK KUMAŞLARDAN YENİ ÜRÜNLER
Kursiyer kadınlar, elbise, etek, pantolon, gömlek ve tül perde kartelalarından arta kalan kumaşları kullanarak çanta, poşetlik, makyaj çantası ve pazar çantası gibi ürünler ortaya çıkarıyor. Bu sayede hem atıklar değerlendirilmiş oluyor hem de kursiyerler aile bütçelerine katkı sağlıyor.
SIFIR ATIK İÇİN HIZLANDIRILAN ÇALIŞMALAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2017 yılında başlatılan ve 30 Mart’ta Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak ilan edilen proje kapsamında, Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışmalarını hızlandırdı.
DEKUPAJ TEKNİĞİ İLE SÜS EŞYALARI
Bahçelievler Mahallesi’ndeki Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü binasında ise kadınlar, dekupaj tekniği kullanarak süs eşyaları üretiyor. Evlerde veya işyerlerinde kullanılmayan tabak, vazo gibi eşyalar kadınların elinde sanata dönüşüyor. Bu süs eşyalarının züccaciye, kafe ve marketlerde satışa sunulması hedefleniyor.
‘GERİ DÖNÜŞÜMDE ÜSTÜMÜZE YOK’
Batman Belediyesi, “Geri Dönüşümde Üstümüze Yok” mottosuyla hareket ederek, atölye çalışmalarıyla hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağlıyor. Kursiyerler, hem doğayı koruma bilincini yaygınlaştırıyor hem de el emeği ürünleri ile ekonomik kazanç elde ediyor.