Kadın Hakları Merkezlerinden Ortak Açıklama: ‘Adalet Sistemi Kadınları Korumuyor’

Kadın Hakları Merkezlerinden Ortak Açıklama: ‘Adalet Sistemi Kadınları Korumuyor’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 07.09.2024
11
A+
A-

Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi de dahil olmak üzere 13 baronun Kadın Hakları Merkezleri, 2024-2025 Adli Yılı açılışına ilişkin ortak bir açıklama yaptı. Kadınlara yönelik artan şiddet ve ayrımcılığa dikkat çeken açıklamada, kadınların hukuk önünde yeterince korunmadığı vurgulandı.

KADIN CİNAYETLERİ VE ŞİDDET ARTIYOR

Ağustos ayında 33 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü ve 24 kadının şüpheli ölüme kurban gittiğini belirten açıklamada, kadınların güvenliği için alınan tedbirlerin yetersiz olduğu ifade edildi. Açıklamada, kadınların maruz kaldığı cinskırımın ve adalet sistemindeki eksikliklerin altı çizildi. Kadın Hakları Merkezleri, adliyelerde ve kolluk kuvvetlerinde kadınların kendi anadillerinde tercüman desteği alamadığını, kadın avukatlara karşı ise ayrımcılık yapıldığını belirtti. Ayrıca, kadın cinayetleri davalarında haksız tahrik indirimi ve cezasızlık politikalarının uygulanmaya devam edildiği vurgulandı.

KADINLAR TEHDİT ALTINDA

Elektronik kelepçe gibi önleyici tedbirlerin etkin kullanılmadığını örnekleyen Kadın Hakları Merkezleri, Senem Kıvrık’ın ölümü üzerine durdu. Kıvrık’ın, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülmesinin, önleyici tedbirlerin uygulanmamasından kaynaklandığı ifade edildi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ UYGULATACAĞIZ

Kadın haklarına yönelik kazanımların tehdit altında olduğuna dikkat çeken açıklamada, İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçirilmesi gerektiği yinelendi. Kadın Hakları Merkezleri, yeni adli yılda kadınların hakları için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.