Kaçak elektrik kullanımı suç sayılabilir: Cezası 8 yıla kadar hapis

Kamu zararını önlemek ve abonelerine sürdürülebilir elektrik dağıtımı sağlamak adına kayıt dışı elektrik tüketimiyle mücadele eden Dicle Elektrik, bu mücadelesini hukuki alanda da sürdürüyor.

Kaçak elektrik kullanımı suç sayılabilir: Cezası 8 yıla kadar hapis
Yayınlama: 02.08.2024
31
A+
A-

Şirketin hukuki süreçleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Kamu hizmeti veren bir şirket olarak kaçak elektrik kullanan ve bunu yaparken elektrik şebekesine zarar verenler hakkında bundan böyle ‘kamu malına zarar verme’ suçlamasıyla savcılıklara başvuracağız.” ifadelerini kullandı. İlk başvuru, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 26 abone için yapılırken, sanıkların 8 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabilecekleri bildirildi.

KAYIT DIŞI TÜKETİMİ YÜZDE 42 SEVİYELERİNE DÜŞTÜ

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan 6 ilde yaklaşık 2.2 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, 2013’ten bu yana kayıt dışı tüketimi yüzde 76’dan yüzde 42 seviyelerine düşürerek milli ekonomiye ciddi bir katkı sağladı. Kayıt dışı tüketimle mücadelesinisahada her türlü zorluğa rağmen sürdüren dağıtım şirketi, kaçak elektrik tüketicileriyle hukuki alanda da mücadele ediyor.  Şirketin hukuki süreçleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Kamu hizmeti veren bir şirket olarak kaçak elektrik kullanan ve bunu yaparken elektrik şebekesine zarar verenler hakkında bundan böyle ‘kamu malına zarar verme’ suçlamasıyla savcılıklara başvuracağız.” dedi. İlk başvuru, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 26 abone için yapıldı.

8 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Genel Müdür Arvas, başvurunun kabul edilmesi durumunda 26 abonenin, enerji alanında hizmetin aksamasına yol açması nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 152’nci maddesi uyarınca 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceklerini bildirdi. Arvas’ın devam eden açıklamalarında, “TCK’nın ‘mala zarar verme’ suçunu içeren 151’nci maddesi, sanık için 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngörürken, TCK’nın 152-1 maddesi ise mala zarar vermenin nitelikli halleri arasında sayılıyor. Bu maddeye göre kamu kurumlarına ait yerlerde işlenen suçlarda ceza 1 yıldan 4 yıla kadar artırılabiliyor. Ancak haberleşme, enerji veya ulaşım alanında kamu hizmetinin aksaması halinde bu ceza yarısından 2 katına kadar artırılabiliyor.” ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.