‘İş dünyasını Batman’a çekmeye çalışmalıyız’

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

‘İş dünyasını Batman’a çekmeye çalışmalıyız’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 14.07.2024
29
A+
A-

Düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, şehrin büyümesinin ve gelişmesinin ön önemli paydaşlarından biri olarak basını gördüğünü ifade etti. Batman’da yapılan hizmetlerden bahseden Milletvekili Nasıroğlu, en kısa sürede hayata geçirmek istedikleri projelerle ilgili adımları da atacaklarını kaydetti.

‘YENİ BİR HASTANE YAPILACAK’

Çökme tehlikesi nedeniyle tahliye edilen İluh Hastanesi binası yerine Hava Lokali lojmanlarının olduğu yerde büyük bir hastanenin yapılması için girişimlerde bulunduklarının altını çizen Milletvekili Nasıroğlu, İluh Devlet Hastanesi’nin yeniden yapımı için rapor hazırlayarak Sağlık Bakanı ile görüştüklerini ve yeni hastane yapımı için çalışmalara başlanma sözü aldıklarını açıkladı.

‘YENİ OSB’LER İÇİN ARSA DAĞITIMI BAŞLIYOR’

Açıklamasının devamında Milletvekili Nasıroğlu, yeni açılacak üç OSB için çalışmaların son aşamaya geldiğini ve arsa dağıtımının 16 Temmuz Salı günü yapılacağını söyledi. Batman’da işsizlik sorununa değinen Milletvekili Nasıroğlu, gençlere iş bulmak için çalışmak gerektiğini ve bunun için ihtisaslaşıp iş dünyasını Batman’a çekmeye çalıştıklarını belirtti.  İl dışındaki Batmanlı iş adamlarına da seslenen Milletvekili Nasıroğlu, Batmanlı iş adamlarının bir araya gelip Batman’a büyük yatırımlar yapması ve markalaşmaları gerektiğine dikkat çekti.

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN TEMELİ ATILACAK”

Açıklamasının devamında Diş Hekimliği Fakültesinin temelini yakında atacaklarını ifade eden Milletvekili Nasıroğlu, ayrıca Necat Nasıroğlu Külliyesinde bilim merkezi için Boğaziçi Üniversitesi ile yapılan ön protokolün de müjdesini de duyurdu.

“BELEDİYE YANGIN SÖNDÜRMEDE YETERSİZ KALIYOR”

Batman merkezde çıkan yangınlar da Batman Belediyesinin müdahalede yetersiz kaldığını aktaran Milletvekili Nasıroğlu, Batman Belediyesi’nin acil durumlar için yeterli hazırlık yapması gerektiğini söyledi. Milletvekili Nasıroğlu “Can ve mal kayıplarının yaşanmaması için donanımlı, son teknolojiye sahip güncel ve etkili itfaiye araçlarına sahip olmak büyük bir önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

‘PETROLSPOR’UN ALT YAPISINI GÜÇLÜ HALE GETİRMEMİZ LAZIM’

Petrolspor geçen sene başarılı bir sezon geçirdiğini ve yeni bir sürece girdiğini aktaran Milletvekili Nasıroğlu “Öncelikle bizim Petrolspor’un alt yapısını çok güçlü hale getirmemiz lazım. Yani Batman ve çevresindeki illerden de Petrolspor’un kemik kadrosunu oluşturacak yeni bir nesil oluşturmamız lazım. Bu bizim uzun vadedeki temel hedefimizdir. Her sene 15 ile 20 futbolcuyu dışarıdan alıp başka sezon başka bir 15- 20 futbolcu getirmek sağlıklı değil. Bizim Batmanlı futbolcular yetiştirmemiz lazım” dedi. Milletvekili Nasıroğlu konuşmasının devamında Petrolspor’un alt yapısına verdiği desteklerden ötürü Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ve TPAO Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu’na teşekkür etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.