“Irkçı Vandallar, İsrail’in Arz-ı Mev’ud Projesine Hizmet Ediyor”

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Sözcüsü Abdurrahim Demirtaş, Kayseri’de yaşanan olaylar ve Suriyeli mültecilere yönelik saldırılar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demirtaş, Kayseri’de 6 yaşında bir kız çocuğun Suriyeli bir erkek tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasının ardından yaşanan olayların, ırkçı ve mülteci karşıtı grupların kışkırtmalarıyla büyüdüğünü belirtti.

“Irkçı Vandallar, İsrail’in Arz-ı Mev’ud Projesine Hizmet Ediyor”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 05.07.2024
18
A+
A-

Demirtaş, Kayseri’de 6 yaşında bir kız çocuğun Suriyeli bir erkek tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasının ardından yaşanan olayların, ırkçı ve mülteci karşıtı grupların kışkırtmalarıyla büyüdüğünü belirtti. 30 Haziran gecesi, Kayseri Danişment Gazi Mahallesi’nde yaşanan olayların sosyal medyada yayıldığını ve bunun üzerine kalabalık grupların sokaklara döküldüğünü ifade eden Demirtaş, Suriyelilere ait evlerin ve araçların ateşe verildiğini, dükkânların tahrip edildiğini kaydetti. Saldırılardan korunmak isteyen sığınmacıların saatlerce evlerine kapanmak zorunda kaldığını, can ve mal korkusu yaşadığını belirtti.

‘BU OLAYLAR, TOPLUMUN KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK EDİLMESİNİN BİZATİHİ KENDİSİDİR’

Demirtaş, Kayseri olaylarının ardından Antalya’da üç kişinin bir Suriyeli genci bıçaklayarak öldürdüğünü, Bursa, Hatay Reyhanlı, Adana, Antep, Antalya Serik ve Konya’da da yabancılara yönelik nefret söylemlerinin açığa çıktığını söyledi. Bu olayların masum ekonomik ve sosyal taleplerden kaynaklanmadığını vurgulayan Demirtaş, “Bu olaylar, toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edilmesinin bizatihi kendisidir. Suriyelilere yapılan linç eylemleri, toplumda kin ve nefret duygularının körüklenmesi suçunu içermektedir” dedi.

‘SALDIRGANLAR DERHAL CEZALANDIRILSIN’

Kayseri güvenlik birimlerinin olaylara müdahalesini eleştiren Demirtaş, mağdurların Suriyeli olduğu gerekçesiyle vahşeti yatıştırmaya çalışmanın kabul edilemez olduğunu belirtti. Devletin, saldırganlara karşı gerekli cezai işlemleri gecikmeden yürütmesi gerektiğini ifade etti. Demirtaş, uzun süredir bazı siyasetçiler, sosyal medya mecraları ve basın kuruluşlarının körüklediği ırkçı söylemlerin Kayseri’de infiale ve patlamaya dönüştüğünü belirtti. Bu tür fitne ve fesat odaklarının toplumsal huzuru zedelediğini söyleyen Demirtaş, Kur’an-ı Kerim’den alıntılar yaparak, bu tür fitnelerin sadece zulmedenlere değil, günahsızları da perişan ettiğini vurguladı.

‘SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE İÇİMİZDEKİ VANDALLARIN SALDIRMASINA İZİN VERİLMEMELİ’

Anadolu coğrafyasının tarih boyunca göç aldığını ve farklılıkların zenginlik vesilesi olduğunu hatırlatan Demirtaş, Suriyeli Müslümanlarla güçlü tarihi bağlarımızın bulunduğunu belirtti. Maruz kaldıkları iç savaş nedeniyle Anadolu’ya sığınan Suriyeli kardeşlerimize içimizdeki vandalların saldırmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Son olarak, ilgili ve yetkili birimlerden sığınmacıların mal ve canlarının koruma altına alınmasını talep eden Demirtaş, sokakları kana bulayanlar hakkında da cezai işlemlerin geciktirilmeden yürütülmesini istedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.