İRAP Değerlendirme toplantısı yapıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında tüm İl Valilerinin katılımıyla İl Afet Risk Azaltma Planları (İRAP) Genel Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

İRAP Değerlendirme toplantısı yapıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 08.10.2024
18
A+
A-

Toplantının ardından Batman Vali Vekili Şükrü Alperen Göktaş’ın başkanlığında Batman İl Afet Risk Azaltma Planı Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Batman İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında tamamlanan ve devam eden projeler ele alındı. Batman İRAP, olası afetlere hazırlık ve risk azaltma çalışmaları kapsamında belirlenen 3 ana amaç ve 12 hedef doğrultusunda 66 eylem içeriyor. Bu eylemler, öncelik sırasına göre kategorilere ayrıldı: Kırmızı kategori (birinci öncelik): 16 eylem. Turuncu kategori (ikinci öncelik): 22 eylem. Sarı kategori (üçüncü öncelik): 28 eylem. Toplamda Batman İRAP’taki eylemlerin %63’ü tamamlandı. Kırmızı kategorideki eylemlerin %67’si, turuncu kategorideki eylemlerin %61’i ve sarı kategorideki eylemlerin %61’i başarıyla hayata geçirildi. 2022-2026 yıllarını kapsayan Batman İRAP, 18 kamu kurumu ve kuruluşunun iş birliği ile dinamik bir süreç içinde devam ediyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.