IPARD III Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı Yayımlandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı 3. Başvuru Çağrı İlanının toplam destek bütçesinin 90 milyon avro olarak belirlendiğini duyurdu.

IPARD III Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı Yayımlandı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 02.08.2024
7
A+
A-

Yatırımcılar, proje başvurularını 16 Eylül – 18 Ekim tarihlerinde online olarak yapabilecek. Destek, süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelerin yapım işleri, makine-ekipman, hizmet alımları ve görünürlük harcamalarını kapsayacak.

BAŞVURULAR 81 İL’DE TEKRAR BAŞLADI

IPARD III Programı 2024 yılından itibaren 81 ile yaygınlaştırıldı ve toplam bütçesi 785 milyon avroya çıkarıldı. Program kapsamında, başvuru yapacakların projelerinin ön hazırlık sürecini rahatça yürütebilmeleri amacıyla yıllık çağrı takvimi yayımlandı. İlk iki başvuru çağrı ilanları geçtiğimiz aylarda yayımlanmıştı.

YATIRIMLARA YÜZDE 60-70 ARASI HİBE DESTEĞİ

Yumaklı, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar tedbirinde baz hibe oranının yüzde 60, dağlık alanda yapılan yatırımlar ve genç çiftçiler için bu oranın yüzde 70’e kadar çıkabileceğini belirtti. Atık su ve atık yönetimi yatırımları için ise ekstra yüzde 10’luk destek ile kümülatif destek yüzde 75’e ulaşabiliyor.

25 EKİM SON GÜN

Yatırımcılar, başvuru paketlerini 25 Ekim 2024 tarihine kadar TKDK İl Koordinatörlükleri ve İrtibat Ofislerine teslim edebilecekler. Yumaklı, bu desteklerin kırsal alanlarda mevcut iş faaliyetlerini geliştirmeyi ve yeni iş alanları oluşturmayı hedeflediğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.