IPARD III Dönemi 5. başvuru çağrı ilanı duyuruldu

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 29 Ağustos 2024 tarihinde 2021-2027 IPARD Programı’nın (IPARD III Dönemi) Beşinci Başvuru Çağrı İlanını yayınladı. Bu çağrı, yatırım yapmak isteyen işletmelerin destek almak üzere başvurularını kabul edecek.

IPARD III Dönemi 5. başvuru çağrı ilanı duyuruldu
Reklam Bloğu
Yayınlama: 31.08.2024
37
A+
A-

IPARD Programı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eş finansmanıyla oluşturulan bir fondan sağlanan mali desteklerle uygulanmaktadır. Sağlanacak olan bu destekler, gerçekleştirilen yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullanılacak.

TÜM İLLER BAŞVURU YAPABİLECEK

IPARD III Dönemi Beşinci Başvuru Çağrısı kapsamında, Türkiye genelindeki 81 ilden proje başvurusu yapılabilecek. Başvurular, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme (açık alanda bitkisel üretim) tedbiri altında yapılacak. Bu tedbir kapsamında yapım işi, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları gibi destekler sağlanacak. Destek oranı %60 ile %70 arasında değişmekte olup, toplam destek bütçesi 12 milyon avro olarak belirlenmiştir.

BAŞVURULAR KASIM AYINDA BAŞLAYACAK

Başvurular, 1 Kasım 2024 saat 09:00 itibarıyla TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat Ofislerinde kabul edilmeye başlanacak. Online Proje Başvuru Sistemi ise 2 Aralık 2024 saat 18:00’de kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi 9 Aralık 2024 saat 18:00 olarak belirlenmiştir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

YATIRIM SÜRELERİ VE DİĞER DETAYLAR

Yapım işi içermeyen yatırımlar için yatırım süreleri en fazla 9 ay, yapım işi içeren yatırımlar içinse en fazla 12 ay olarak planlanmalıdır. Başvuruların toplam destek tutarının, çağrı için ayrılan bütçeyi aşması durumunda, başvurular belirli sıralama kriterlerine göre değerlendirilecek ve bütçenin yettiği sayıda başvuru incelemeye alınacaktır. Başvurular ile ilgili detaylı bilgilere ve başvuru kurallarına TKDK’nın resmi internet sitesinden (www.tkdk.gov.tr) ulaşılabilir. Ayrıca, yapılacak ek duyurular ve bilgilendirmeler de TKDK’nın internet sitesinden takip edilmelidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.