Ilısu Projesi kapsamında köy yolları iyileştiriliyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: “Yığınlı Tüneli Projesi ve Islah Çalışmaları İle Köylerimize Seyahat Konforu ve Güvenliği Sağlanacak”

Ilısu Projesi kapsamında köy yolları iyileştiriliyor
Reklam Bloğu
Yayınlama: 22.07.2024
11
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ilısu Projesi kapsamında, Siirt ve Şırnak illeri sınırları içinde yer alan köyleri hayata bağlayacak yolların ıslahı ve iyileştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek proje için gerekli imzaların atıldığını açıkladı. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Ilısu Projesi nedeniyle su altında kalan bölgelerdeki yolların yeniden yapımı için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda, Yığınlı Tüneli ve bağlantı yolunun yanı sıra baraj kapsamındaki köy yollarının iyileştirilmesi için ilgili firma ile sözleşme imzalandı.

2 YILDA TAMAMLANACAK

Bakan Yumaklı, yaklaşık 1 milyar 155 milyon liraya mal olması planlanan projenin 2 yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti. Proje kapsamında, 1.122 metre uzunluğundaki Yığınlı Tüneli ve 2.202 metre uzunluğundaki tünel bağlantı yolu ile birlikte Siirt ili sınırları içerisinde bulunan üç ayrı bölgede DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ıslah ve iyileştirme çalışmaları yapılacak.

1 MİLYAR 155 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Bakan Yumaklı, “Yığınlı Tüneli Projesi’nin hayata geçirilmesi ve bu ıslah ve iyileştirme çalışmaları ile entegre olarak Siirt ve Şırnak illerimizin sınırları içerisindeki köylerimizdeki vatandaşlarımıza seyahat konforu ve güvenliği sağlanacaktır. Bu bağlamda, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin tarımsal üretim başta olmak üzere kalkınması ve gelişmesine büyük katkı sağlayacağını umduğumuz projenin ülkemize ve bölge halkımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum,” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.