Hüseyin Konakçı’dan Batman’a büyük yatırım: GES projesi hayata geçiyor

Batman’ın yakından tanıdığı ve yaptığı büyük projelerle ülke ekonomisi ile istihdamına katkı sunan iş insanı Hüseyin Konakçı, yatırımlarına GES projesini de ekledi.

Hüseyin Konakçı’dan Batman’a büyük yatırım: GES projesi hayata geçiyor
Reklam Bloğu
Yayınlama: 25.08.2024
34
A+
A-

Otel, tekstil ve inşaat projelerine GES projesini de ekleyen iş insanı Konakçı, Batman’ın kalkınmasına ve gelişmesine öncülük etmeye devam edeceğini söyledi.

Yakın zamanda ihtiyaçlarını karşılamak için çatı GES projesi kurulumunu gerçekleştiren Real Konak Hotel ve Konak Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Konakçı, bu sefer büyük bir yatırıma imza atarak Gercüş ilçesinde Güneş ışınlarından gelen enerjiyi elektriğe çevirerek üretim sağlayan güneş santrali kurduklarını söyledi.

GES PROJESİNDE SONA DOĞRU

Konakçı “Yakın geçmişte başta işletmemizin elektrik ihtiyacını karşılamak için çatı GES projesi kurulmuştu. Daha sonra ise Batman’ın Gercüş ilçesi Koçak köyünde tarıma elverişli olmayan 30 dönümlük bir alanda 1150 KW gücüne sahip güneş enerji santrali kuruyoruz. Bu paneller aracılığıyla güneşten aldığımız enerjiyi, elektrik enerjisine çevirerek yenilebilir enerji üretiyoruz. Düzce’de panellerin yapıldığı fabrikayı da gezip yerinde inceleme yapıp bilgi aldık. Panellerimiz bu fabrikada üretilecek. Bunun devamının başka iş insanlarımız tarafından gelmesi ise en büyük temennimdir” diye konuştu.

“GES PROJESİ ÇOK FAYDALI”

Çatı GES projelerinin insanlara ve tarıma büyük faydalarının olduğunu belirten Real Konak Hotel ve Konak Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Konakçı “Güneş enerji santralleri (GES), güneş ışıklarından gelen enerji parçalarını elektrik enerjisine çeviren santrallerdir. Güneş enerjisi elektrik şebekelerinden bağımsız şekilde çalışır ve kendi kendine yeten bir enerji çeşididir. İşletmenizin ya da evinizin değerini artırır. Düzenli bakım gerektirmez. Amortisman süresi kısadır ve verimli enerji elde etmeyi mümkün kılıp, kullanım ömrü uzundur” dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.