‘Her Mahalleye Tandır Projesi”

Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün başlattığı bir başka önemli çalışması ise “Her Mahalleye Tandır Projesi.” 

‘Her Mahalleye Tandır Projesi”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 26.08.2024
9
A+
A-

Bu proje kapsamında Huzur, Çay, Yenişehir, Petrolkent ve Bağlar Mahallelerinde toplam 6 yeni tandır tamamlanarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, halkın geleneksel ekmek pişirme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlattığı bu projede, yurttaşlardan gelen talepleri değerlendirerek tandır yapımına öncelik verdi.

MAHALLELERE TANDIR YAPILACAK

Huzur, Yeşiltepe, Çamlıca, Meydan, Çarşı, Sağlık, Fatih, Körük, Pınarbaşı, Yenimahalle, Şafak, Güneykent, Cudi, Petrol, 19 Mayıs, Hürriyet, Çamlıtepe Mahalleleri ve Akça Köyü’nde yer tespit komisyonunun onayından geçen alanlarda toplam 19 yeni tandırın yapımına da önümüzdeki günlerde başlanacak. Batman Belediyesi kent genelinde geleneksel ekmek pişirme kültürünü canlandırmayı amaçladığı bu projede ilk etapta her mahallede her biri 16 metrekarelik bir alda kurulacak olan tandırlardan 50 adet tamamlanacak, ihtiyaç ve talep olması halinde ise yeni tandır üretimi ve kurulumuna devam edecek.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.