‘Her Gün Aşura, Her Yer Kerbela’

‘Her Gün Aşura, Her Yer Kerbela’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 15.07.2024
13
A+
A-

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Muharrem ayının 10’uncu gününe denk gelen Aşura Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Vakıf, İslam tarihinde birçok güzel hadiseye ev sahipliği yaptığını ancak Kerbela Olayı nedeniyle hüzün ve acı günü olarak anıldığını belirtti. Kerbela’nın ümmetin izzet, onur ve özgürlük mücadelesi olduğunu vurguladı.

Hazreti Hüseyin’in, Resulullah’ın dinini korumak için canını ve ailesini feda ettiğini hatırlatan Vakıf, Hüseyin’in “Ey kılıçlar! Resulullah’ın dini ayakta kalacaksa alın bedenimi, dökün kanımı” diye haykırdığını ifade etti.

ÇAĞIN KERBELASI: GAZZE

Vakıf, Gazze’nin çağdaş bir Kerbela olduğunu ve tüm Filistin topraklarının Kerbela Çölüne döndüğünü belirtti. Siyonist Yahudilerin emperyalist güçlerin desteğiyle Filistin halkına zulmettiğini ve Gazze’deki vahşetin tüyler ürpertici bir Kerbela hadisesi olduğunu dile getirdi. Peygamber Sevdalıları Vakfı, Gazze’de direnen mücahitlere destek olmanın tüm Müslümanların görevi olduğunu belirtti. “Her Gün Aşura, Her Yer Kerbela” şiarıyla Gazze direnişini destekleyeceklerini ve her türlü imkanla Gazze’nin yanında duracaklarını açıkladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.