Hasan Doğan Kimdir? İşte Hayatı ve Biyografisi

Siyaset dünyasında önemli görevlerde bulunan Hasan Doğan, çarpıcı yorumları ve dikkat çekici analizleriyle merak konusu oldu. Peki, Hasan Doğan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Hasan Doğan’ın hayatı ve biyografisi.

Hasan Doğan Kimdir? İşte Hayatı ve Biyografisi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 15.10.2024
14
A+
A-

Hasan Doğan’ın Hayatı

Hasan Doğan, 5 Eylül 1977 tarihinde Ankara’da doğdu. İlkokulu Ankara Hürriyet İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini ise Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak bitirdi. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı.

Akademik Başarıları

Hasan Doğan, akademik kariyerinde de önemli adımlar attı. 2008 yılında Ankara Üniversitesi’nde İslam Hukuku alanında doktorasını yaptı. 2020 yılında ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Özel Hukuk (İş Hukuku) alanında ikinci doktorasını tamamladı. 2019 yılında Üniversitelerarası Kurul tarafından doçent unvanı almaya hak kazandı.

Kariyerine Başlangıç

Üniversite yıllarından itibaren çalışma hayatına atılan Hasan Doğan, radyoculuk, fuar-kongre organizatörlüğü, yayıncılık ve öğretmenlik gibi çeşitli alanlarda görev aldı. Ankara İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nde Genel Sekreter olarak görev yaptı.

Siyasi Kariyeri

Hasan Doğan’ın siyasi hayatı Fazilet Partisi Ankara İl Gençlik Komisyonu’nda başladı. AK Parti’nin kuruluşundan sonra Genel Merkez Gençlik Kolları Kurucu MKYK üyeliğine seçildi ve bu süreçte Recep Tayyip Erdoğan’ın miting ve törenlerinde organizasyon ve sunuculuk görevlerini üstlendi. Abdullah Gül’ün Başbakanlık döneminde Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak görev yaptı. Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olmasıyla birlikte 2008 yılına kadar Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

Özel Kalem Müdürü Görevi

20 Mayıs 2008 tarihinde Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirilen Hasan Doğan, 2014 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 2 Eylül 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü olarak Büyükelçi unvanıyla atandı.

Hasan Doğan, evli ve 2 erkek, 1 kız çocuğu babası olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.