AnasayfaManşetHalk Lokantamızın 2. Şubesi Atatürk Bulvarı’nda Açıldı
Halk Lokantamızın 2. Şubesi Atatürk Bulvarı’nda Açıldı
Batman Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla başlattığı “Halk Lokantası” projesi kapsamında, Atatürk Bulvarı’nda yer alan ikinci şube açıldı. İlk şube, salı günü Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete girmişti.
Açılışa, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, DEM Parti İl Eş Başkanları, parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve birçok yurttaş katıldı.
Açılış töreninde konuşan Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, “Belediyenin bütün imkânlarını halkımız için kullanacağımızı söylemiştik ve bunun gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Halk lokantamız sosyal belediyecilik anlayışımızın bir ürünüdür” dedi.
Kürt Dili ve Kültürü Üzerindeki Baskılara Tepki
Son dönemde Kürt dili üzerindeki baskılara da değinen Sönük, “Çok dilli belediyeciliği hayata geçirme sözü vermiştik ve bunu gerçekleştiriyoruz. Bütün baskılara rağmen Kürt dilinin yaşatılması, canlı tutulması ve her alanda kullanılması için elimizden geleni yapacağız. Kürt dilinin ve kültürünün üzerindeki baskılara boyun eğmeyeceğiz. ‘Pêşî Peya’ trafik uyarısına dahi tahammül edilmiyor, yazıların üzeri boyanarak kapatılıyor. Bu baskılara boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Halk Lokantası projesi, Batman halkının yoğun ilgisiyle karşılanırken, sosyal belediyecilik kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Murat Solmaz, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Solmaz, sigara kullananların, kullanmayanlara kıyasla çok daha fazla solunum yolu enfeksiyonuyla karşılaştığını belirtti.
“Telefona Değil, Kurslara Sarıl” çağrısıyla gençleri sanatla buluşturmayı hedefleyen Batman Belediyesi, Eylül 2025’e kadar sürecek yeni kurs atölyeleri başlatıyor.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Batman İl Başkanlığı, hafta sonu yapılan Batman İl Kongresi öncesinde basın mensuplarıyla Artukbey Cafe’de bir araya gelerek istişarelerde bulundu.. Toplantıya MHP Batman İl Başkanı Muhammed Arif Çetin, Merkez İlçe Başkanı Cahit Sevim, İl Başkan yardımcıları Ramazan Toy, Yusuf Koç, Erkan Kağba ve partililer katıldı.Programda konuşan MHP...
09 şubat 2025 tarihinde İtalyanın Verento şehrinde yapılan “47. Vallagarina Uluslararası Kros” yarışmasına katılan Petrolspor’un altın kızı Ruken Tek yarışmayı şampiyon olarak tamamladı. Pazar günü sabah yapılan 5300 metrelik parkuru 19 dakikada tamamlayarak şampiyon olan Tek’in yarın yurda döneceği belirtildi.