Halk Lokantamızın 2. Şubesi Atatürk Bulvarı’nda Açıldı

Batman Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla başlattığı “Halk Lokantası” projesi kapsamında, Atatürk Bulvarı’nda yer alan ikinci şube açıldı. İlk şube, salı günü Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete girmişti.

Halk Lokantamızın 2. Şubesi Atatürk Bulvarı’nda Açıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 31.07.2024
18
A+
A-
Açılışa, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, DEM Parti İl Eş Başkanları, parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve birçok yurttaş katıldı.

Gülistan Sönük: “Sosyal Belediyecilik Anlayışımızın Ürünü”

Açılış töreninde konuşan Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, “Belediyenin bütün imkânlarını halkımız için kullanacağımızı söylemiştik ve bunun gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Halk lokantamız sosyal belediyecilik anlayışımızın bir ürünüdür” dedi.

Kürt Dili ve Kültürü Üzerindeki Baskılara Tepki

Son dönemde Kürt dili üzerindeki baskılara da değinen Sönük, “Çok dilli belediyeciliği hayata geçirme sözü vermiştik ve bunu gerçekleştiriyoruz. Bütün baskılara rağmen Kürt dilinin yaşatılması, canlı tutulması ve her alanda kullanılması için elimizden geleni yapacağız. Kürt dilinin ve kültürünün üzerindeki baskılara boyun eğmeyeceğiz. ‘Pêşî Peya’ trafik uyarısına dahi tahammül edilmiyor, yazıların üzeri boyanarak kapatılıyor. Bu baskılara boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Halk Lokantası projesi, Batman halkının yoğun ilgisiyle karşılanırken, sosyal belediyecilik kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.