Gülistan Caddesi’ndeki riskli yapının yıkımı tamamlandı

Batman’ın Meydan Mahallesi’nde, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Pazarcık merkezli depremde ağır hasar gören bir bina, Batman Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından riskli yapı olarak tespit edilerek yıkımı gerçekleştirildi.

Gülistan Caddesi’ndeki riskli yapının yıkımı tamamlandı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 08.10.2024
7
A+
A-

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu’nun 3. maddesi gereğince, Meydan Mahallesi Gülistan Caddesi’nde bulunan ve riskli yapı olarak ilan edilen 7 katlı bina, taşınmaz maliklerinin başvurusu üzerine güvenli bir şekilde yıkıldı.

YÜKSEK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Yıkım sırasında olası bir çökme veya devrilmeye karşı alınan tedbirler kapsamında, çevredeki iş yerleri ve komşu binalar tahliye edildi. Bu süreçte can ve mal kaybını önlemek amacıyla binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca, yıkım esnasında düşebilecek veya fırlayabilecek malzemelerin çevredeki insanları tehdit etmemesi için Gülistan Caddesi’nin bir bölümü geçici olarak yaya trafiğine kapatıldı.

ESNAFA VE VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR

Yıkım sürecinde risk azaldıkça, esnaf ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için iş yerlerinin açılmasına izin verildi. Batman Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü “Gülistan Caddesi’ndeki riskli binanın yıkımını, çevre ve insan sağlığı ile güvenliğine zarar vermeyecek şekilde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Ayrıca, yıkım süresince güvenlik gerekçesiyle evleri tahliye edilen yurttaşlarımıza, iş yerlerini kapatmak zorunda kalan iş yeri sahiplerine ve tüm Gülistan Caddesi esnafına gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.