Festivalin İlki Sason’da Başladı

Geleneksel hale getirilen festivallerin ilki Sason’da başladı. 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü Sason’da, bal, çilek, ceviz ve yayla festivali ile start aldı.

Festivalin İlki Sason’da Başladı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 01.09.2024
19
A+
A-

Sason’da aylardır beklenen bal ceviz ve çile festivali başladı. Yaklaşık 3 bin rakımlı Mereto Dağı’nda düzenlenen Bal, Ceviz ve Çilek Festivali’nin birinci günü heyecanlı geçti. Festivalin ilk gün programında Mereto Dağı’nda Yayla Kampı yapıldı.
İKİNCİ KEZ EV SAHİLİĞİ YAPIYOR
Sason’da bulunan 2973 rakımlı Mereto Dağı, ilk kez bir festivale ev sahipliği yaptı. Batman Valiliği, Sason Kaymakamlığı ve Sason Belediyesi tarafından düzenlenen Bal, Ceviz, ve Çilek Festivali’nin 1. etabında bir çok vatandaş Mereto Dağı’nın zirvesine çıktı. Festivale gelen vatandaşlar, dağcılar ve arama kurtarma ekipleri beraber yemek yiyip, halay çekerek müthiş doğanın tadını çıkardı. Mereto Dağı’na gereken değerin verileceğini belirten ilçe Kaymakamı Furkan Başar, “Batman’dan, Diyarbakır’dan, Bitlis’ten yöremizin diğer güzide vilayetlerinden buraya teşrif eden doğa, tarih severler, kamp ve doğa yürüyüşü aşıkları hepiniz hoş geldiniz diyerek cümleme başlamak istiyorum. Etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Birazdan bisiklet sürme etkinliğimiz başlayacak. Kamp ateşi yakıp bu doğanın güzelliğini hep beraber yaşayacağız. Devletimizin gücü sayesinde Mereto Dağının zirvesinde şenliklerimizi, festivallerimizi gerçekleştiriyoruz. Festivallerin gerçekleşmesinde büyük emeği olan ve kendilerinin himayelerinde olan Batman Valimiz Ekrem Canalp’e de vatandaşlarımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bu yıl Batman’ımızı festivaller şehri yapma ve ideali ile yola çıkan valimiz Ekrem Canalp’in talimatlarıyla 5 ilçemizin 5’inde de festivaller düzenliyoruz. Sason İlçe Belediye Başkanı İrfan Demir, Festivalde emeği geçen Batman Valisi Ekrem Canalp’e ve İlçe Kaymakamı Furkan Başar’a teşekkür etti.
“HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERECEĞİZ”
Başkan Demir “En kıymetli en değerli ürünlerimizi turizm severleri ve alternatif doğa tutkunlarının beğenisine sunacağız. Yayla festivalinin 1’inci günü etkinliğimizin 1’inci ayağı 2978 rakımlı Mereto Dağımızın zirvesi. Buradaki kaya tırmanışı etkinliği, kamp alanı, ikramlarımız, halay ve müzik eşliğindeki coşkulu ortamdı. Tahminlerimizin çok üzerinde bir katılım gerçekleşti. Bu da bize şunun gösteriyor ki biz Mereto’ya bundan sonra hak ettiği değeri ve kıymeti fazlasıyla vermek durumundayız” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.