Festival coşkusu kortej yürüyüşü ile başladı

Batman Valiliği öncülüğünde “Festivaller Şehri Batman” temasıyla İlimiz merkez ve beş ilçemizde düzenlenecek festivaller Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımı ile Batman Park AVM önünde başlayıp Atatürk Parkı’nda son bulan kortej yürüyüşü ile start aldı. 

Festival coşkusu kortej yürüyüşü ile başladı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 31.08.2024
14
A+
A-

‘FESTİVALLER ŞEHRİ BATMAN’

Atatürk Parkı’nda festivallerin içeriği ve takvimi hakkında açıklamalarda bulunan Vali Ekrem Canalp; “Geçen sene ilçelerimizde yapmış olduğumuz festivallerimizi 59 bin kişi ziyaret etti. İl merkezinde yapmış olduğumuz festival ve etkinlikleri ziyaretçi rakamlarını paylaşmak isterim. Yapmış olduğumuz Kitap Fuarı, Türkiye’de açık alanlarda yapılmış olan en büyük kitap fuarıdır. Batmanlılara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en büyüğünü Batmanlılarla birlikte başardık. Kitap fuarımızı, 464 bin kişi ziyaret etti. Aynı şekilde “Yüzyılın Aşı, Bin Yılın Kardeşliği” sloganıyla gerçekleştirmiş olduğumuz Gastronomi Festivalini de 344 bin kişi ziyaret etti. Geçmiş yıllarda sergilemiş olduğumuz performansı bu sene artırarak devam ettireceğiz. İlçelerimizdeki festivallerimiz, bu yıl çok daha coşkulu ve heyecanlı katılımın da çok daha yüksek olduğu festivaller olacak” diye konuştu.

FESTİVALLER TAKVİMİ

Bu yıl düzenlenecek festivaller ve tarihleri hakkında bilgi veren Vali Canalp; “31 Ağutos-1 Eylül Tarihleri arasında Sason Bal, Çilek ve Ceviz Yayla Festivali, 7 Eylül 2024 tarihinde Hasankeyf Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali, 21 Eylül 2024 tarihinde Beşiri Danuk ve Fıstık Festivali, 4-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Kozluk Şehri Doğa Kültür ve Turizm Festivali, 19 Ekim 2024 tarihinde Gercüş Bağbozumu Festivali, 15-19 2024 Ekim tarihleri arasında Batman merkezde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 25 Ekim-3 Kasım 2024 tarihleri arasında 7. Batman Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, 6-13 Kasım 2024 tarihleri arasında Batman 1. Tekstil Fuarı, 16-24 Kasım 2024 tarihleri arasında Batman 2. Gastronomi fuarını beraberce gerçekleştireceğiz. Batman’da yaptığımız her şeyi Batmanlılarla beraber yapıyoruz. Tüm festivallerimizi de Batmanlılarla birlikte gerçekleştiriyoruz. Özet olarak bu aşı Batman’da tutmuştur. Batmanlılar Festivaller şehri Batman’ı inşa etmişlerdir” dedi. Kortej yürüyüşüne; Vali Canalp’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum yöneticileri, siyasi partilerin il başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.