‘İmar konusunda Batman’ın altını üstüne getirmişler’

Batman Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık belediyenin ilk 150 günlük faaliyetlerini değerlendirmek üzere gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

‘İmar konusunda Batman’ın altını üstüne getirmişler’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 06.09.2024
14
A+
A-

Jiyan Park’ta bulunan Batman Belediyesi’ne ait Glütensiz Cafe’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına ve yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Toplantıda Eşbaşkanların yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Demir Sevim ve Mustafa Tuğyıldız ile belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. Batman Belediyesi’nin 150 günlük faaliyetlerinin konu alan sinevizyon gösteriminden sonra Eşbaşkanlar Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, belediyenin son beş aylık sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

Seçimden bu yana basınla bir araya geldikleri bu ikinci toplantıda 150 günde yapmış oldukları çalışmaları paylaşmak istediklerini dile getiren Eşbaşkan Gülistan Sönük, gazetecilere toplantıya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. 150 günde bir şehrin bütün sorunlarını çözüme kavuşturmak ve yaratılan tahribatı gidermenin mümkün olmadığını ifade eden Eşbaşkan Gülisten sönük, “Bazı tahribatlar vardır 1 senede bazıları ise ancak 5 senede düzeltilebilirken bazı tahribatlar da ömür boyu devam ediyor maalesef” dedi.

‘TOPLANTILARDA EN ÇOK SORULAN SORU İMAR SORUNU’

Her hafta gerçekleştirdikleri halk toplantılarında yurttaşların sorunlarını kendilerine ilettiği belirten Eşbaşkan Gülistan Sönük, “Bu toplantılarda herkesin en çok dile getirdiği sorun imar sorunudur. Akşam uyurken 100 metreye, 1 dönüme sahip olan yurttaşlar sabah kalktıklarında hisselerine ortakların çıktığını öğreniyorlar. Kimi hisselere 5, kimi hisselere de 20 ortak var. İmar konusunda Batman’ı adeta alt üst etmişler. Bu sorunu tabi ki de 150 günde çözmek mümkün değildir. Bunun gibi bazı sorunların çözümü uzun bir zaman alabilir. Fakat kültür sanat gibi, çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik çalışmalar konusunda kısa bir süre içerisinde elimizden gelen çalışmaları yapıp bu konudaki sorunları gidereceğiz” şeklinde konuştu.

Kayyım yönetimiyle geçen 7 yıllık dönemde Batman’da yapıldığı söylenen çalışmalar, gösterilen masraflar, bu borçlara göre yapılan işler ve bu borçların karşılığı herhangi bir çalışmanın yapılmadığını belirten Eşbaşkan Yeşil Işık ise “Doğaya, ekolojiye ve insana yönelik herhangi bir çalışma yapılmış değil. Yapılanların tamamı göz boyamaya yönelik işlerdir. Halkın malını nasıl talan edebileceklerinin arayışı içinde oldular. İmar konusunda yapılan çalışmalar jeolojiye aykırı ve kaçak yapılaşmanın önünü açmaya yönelik olmuş. Bu da insan hayatına ne kadar değer verdiklerini gösteriyor” dedi. “İnsan hayatı bu kadar bu kadar ucuz olmamalı” diyen Eşbaşkan Yeşil Işık devamında şunları söyledi; “Her alanda insan odaklı çalışmalar yapılmalıydı. İnsanların hayatını ve insanların geleceğine öncelik veren bir yaklaşım olmalıydı. Yapılan çalışmalar rant sağlama ve talan etmeye yönelik olmuş. Tabi bu yaklaşım halkımızın ve bizim kabul edeceğimiz bir anlayış değildir. Kentimizde yapacağımız çalışmalar insan odaklı ve ekolojiyi koruyan çalışmalar olacaktır.” Konuşmalardan sonra Eşbaşkanlar gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.