Ekmen’den Vakıf Üniversiteleri ve özel yurtlardaki ücret artışlarına tepki

Ekmen’den Vakıf Üniversiteleri ve özel yurtlardaki ücret artışlarına tepki
Reklam Bloğu
Yayınlama: 02.08.2024
6
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda vakıf üniversiteleri ve özel yurtlardaki yüksek ücret artışlarını eleştirdi. Bu artışların yaklaşık 2.3 milyon aileyi etkilediğini belirterek, acil yasal düzenlemeler yapılması çağrısında bulundu.

Ekmen, vakıf üniversitelerinin kâr amacı gütmemesi gerektiğini ancak ticari bir mantıkla ilerlediğini vurguladı. Vakıf üniversitelerindeki ücret artışlarının denetimsiz olduğunu belirten Ekmen, Ege Üniversitesi yurtlarının yüzde 305 oranında artırıldığını ve büyük vakıf üniversitelerinde iki yıl içinde yüzde 523’e varan artışlar olduğunu söyledi.

ACİL DÜZENLEME ÇAĞRISI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın vakıf üniversitelerinin kâr amaçlı hizmet veremeyeceğini belirttiğini hatırlatan Ekmen, YÖK’ün mevzuattan gelen yetkisizlik nedeniyle sadece ricacı olabildiğini ifade etti. Ekmen, vakıf üniversitelerindeki fahiş ücret artışlarının önlenmesi için acil yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı ve ekim ayında bu konunun gündeme alınmasını umut ettiğini belirtti. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı’na özel yurtların denetimi ve ücret artışlarını gündeme alması çağrısında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.