Ekmen, İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya sordu: Provokatif paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldı mı?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, orman yangınlarının ardından bazı sosyal medya hesapları üzerinden provokatif bir şekilde Kürt vatandaşların hedef gösterilmesini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

Ekmen, İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya sordu: Provokatif paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldı mı?
Reklam Bloğu
Yayınlama: 20.08.2024
12
A+
A-

TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Ekmen, söz konusu paylaşımların halk arasında kin, düşmanlık oluşturabileceğinin altını çizerek, Bu tür paylaşımlar için acil müdahale gerekmektedir. Bu tür paylaşımlar hakkında bakanlığınızca herhangi bir inceleme veya soruşturma başlatılmış mıdır?” sorusunu yöneltti. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, orman yangınlarının yaşandığı bölgelerde Kürt vatandaşları hedef gösteren paylaşımları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Ekmen, orman yangınlarının ardından bazı sosyal medya hesapları üzerinden Kürt vatandaşların hedef gösterildiğine dikkati çekerek, İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

TOPLUMSAL BARIŞI CİDDİ ŞEKİLDE TEHDİT EDİYOR

Soru önergesinde Ekmen, orman yangınlarının ardından Muğla ve Aydın illerindeki Kürt vatandaşlarımızın hedef gösterilmesinin endişeli bir durum olduğunu altını çizerek, “Toplumda ciddi huzursuzluk yaratma potansiyeline sahip provokatif içerikler paylaşılmaktadır. Bu paylaşımlar, halk arasında kin ve düşmanlık yaratma amacı taşımakta olup, açıkça hedef gösterme ve saldırı daveti niteliği taşımaktadır. Özellikle, @etnikce kullanıcı isimli hesabın 17 Ağustos 2024 tarihinde saat 13:03’te ve @barbarostoprak2 kullanıcı isimli hesabın aynı gün saat 22:54’te attığı tweetler bu tür provokasyonların somut örneklerini oluşturmaktadır. Bu tür içeriklerin hızla yayılması ve destekçiler bulması, kamu düzenini ve toplumsal barışı ciddi şekilde tehdit etmektedir. Bu tür paylaşımlar için acil müdahale gerekmektedir. Aksi takdirde, bu provokatif içeriklerin yol açabileceği sonuçlar öngörülemez derecede tehlikeli olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.