Ekmen: “Hac Organizasyonunda Denetim Açığı ve Yüksek Maliyetler Kabul Edilemez”

Ekmen: “Hac Organizasyonunda Denetim Açığı ve Yüksek Maliyetler Kabul Edilemez”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 05.08.2024
12
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda Türk vatandaşlarının hac döneminde yaşadığı zorluklara ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac organizasyonundaki sorunlara dikkat çekti. Ekmen, ilgili bakanlıkları acil tedbirler almaya çağırdı.

Ekmen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sorumluluğundaki hac organizasyonlarında sıkıntılar yaşandığını belirterek, geçen yıl 2 milyon 473 bin 65 kişi hac için başvurduğunu ancak sadece 83.432 kişinin kurada bu hakkı kazandığını söyledi. Vatandaşların, ticari veya turistik vizeyle hacca gitmek zorunda kaldığını ve kötü muamelelere maruz kaldığını ifade etti.

DENETİM AÇIĞI VE YÜKSEK MALİYETLER

Ekmen, hac organizasyonlarının denetim eksikliğine ve yüksek maliyetlerine dikkat çekerek, son on yılda hiçbir denetleme yapılmadığını ve Türkiye’deki hac fiyatlarının diğer İslam ülkelerine kıyasla çok yüksek olduğunu vurguladı. Türk Hava Yolları’nın fiyat politikalarını eleştirerek, umreci ve hacıların üzerinden para kazanılmaya çalışıldığını söyledi.

AK PARTİ’YE ÇAĞRI

Ekmen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac organizasyonlarını şeffaf ve denetlenebilir hale getirmesi gerektiğini belirtti ve hükümeti acil tedbirler almaya davet etti. Ayrıca, AK Parti’li milletvekillerine seslenerek, denetim yapılmasını ve diğer İslam ülkelerindeki fiyatların Türkiye’de niçin geçerli olmadığının tespit edilmesini istedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.